• Turkhane Logo

Trump ve eşi koronaya yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

10:38 02 Ekim 2020 Cuma
Trump ve eşi koronaya yakalandı
ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Salgının etkilerini uzun zaman ciddiye almamakla eleştirilen ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimlerine bir ay kala Covid-19a yakalandığını açıkladı. Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, Trumpın Florida ziyaretinin iptal edildiği ancak görevini icra etmeye devam edeceği belirtildi.

Covid-19a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, açıklamada Bu gece First Lady ve benim Covid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız. ifadelerini kullandı.
Beyaz Saraydan açıklama
Öte yandan Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamada da Trumpın doktoru Sean Conleynin söz konusu testlerle ilgili resmi açıklaması paylaşıldı.
Açıklamada, Trump ile eşi Melania Trumpın son yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgisine yer verilirken, Şu anda hem Başkan hem de First Lady iyi durumdalar ve iyileşme sürecinde her ikisi de Beyaz Sarayın içinde evde kalacaklar. ifadeleri kullanıldı.
Trump, kısa süre önce danışmanlarından Hope Hicksin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kendisi ile eşinin karantina sürecine başlayacağını açıklamıştı.
Trumpın yakın danışmanlarından Hicks, son dönemde ABD Başkanının birçok seçim gezisinde yanında yer alan isimlerden biriydi.

Son güncelleme: 10:38 02.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı