• Turkhane Logo

Trump Suriye kararını ‘Erdoğan’la konuşmadı, sadece bildirdi’

ABD Başkanı Trump’ın, Suriye’deki ABD askerlerini çekme kararını önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmadığı, sadece karar sonrası kendisini bilgilendirdiği bildirildi.

16:33 20 Aralık 2018 Perşembe
Trump Suriye kararını ‘Erdoğan’la konuşmadı, sadece bildirdi’
ABD Başkanı Trump’ın, Suriye’deki ABD askerlerini çekme kararını önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmadığı, sadece karar sonrası kendisini bilgilendirdiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’deki ABD askerlerini çekme kararını önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmadığı, ancak kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan üst düzey bir ABD’li yetkili, “Başkan (Trump) kararını kendi verdi. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu bir konu olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kararı hakkında bilgilendirdi” dedi.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, yetkili ayrıca, ABD’nin Suriye’de IŞİD kontrolü altında olan son noktaların da ABD ve ülkedeki müttefik güçler tarafından ortadan kaldırılacağına inandığını kaydetti.

Bu arada, Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, ABD’nin Suriye’deki askeri birliklerini çekme kararı ele alındı.


ABD GÜÇLERİ ÇEKİLMEYE GECE YARISI BAŞLADI

Öte yandan, yerel kaynakların iddiasına göre, 23.00 sularında daha önce ABD’nin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) silah ve mühimmat taşıdığı üstü kapalı tırlar, Irak yönünde ilerlemeye başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çıkma planının sürpriz olmadığını söyledi. Trump, “Suriye’den çıkmak sürpriz değildi. Yıllardır bunun için çalışıyorum ve 6 ay önce niyetimi yerine getirmeye karar verdiğimde biraz daha kalmaya karar verdim” ifadesini kullandı.

Bölgeden gelen haberine göre; daha önce sevkiyatlardan sonra, içlerinin boş olduğu görülebilir şekilde üstleri açık Irak’a dönen tırlar, bu kez üstleri kapalı şekilde giriş yaptı.İ

DÖNÜŞ İÇİN GECE SAATLERİ SEÇİLDİ

Dönüş için elektriğin kesildiği gece saatlerini seçen tırların konvoy halinde, bir kısmının üstü kapalı, bir kısmının ise açık olduğu görüldü.

Üstü açık tırlarda, iş makineleri ve mayın temizleyicilerin yer aldığı görüldü.
 

Son güncelleme: 16:33 20.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı