• Turkhane Logo

Trump soruşturmasında ifade veren Yarbay emekli olacak

ABD'de Başkan Donald Trump soruşturmasında ifade veren Ulusal Güvenlik Yetkilisi Yarbay Alexander Vindman ordudan emekli olacağını açıkladı

10:30 09 Temmuz 2020 Perşembe
Trump soruşturmasında ifade veren Yarbay emekli olacak
ABD'de Başkan Donald Trump soruşturmasında ifade veren Ulusal Güvenlik Yetkilisi Yarbay Alexander Vindman ordudan emekli olacağını açıkladı


ABDde Başkan Donald Trumpa yönelik yürütülen azil soruşturmasında şahitlik yapan eski üst düzey Ulusal Güvenlik Yetkilisi Yarbay Alexander Vindman, gördüğü baskılar sonucunda ordudan emekli olacağını duyurdu.
Trump, hakkında açılan azil soruşturmasından şubat ayında aklansa da sürecin yankıları yönetim birimi içinde sürmeye devam ediyor.
Azil soruşturması döneminde verdiği ifadelerle gündeme gelen ve ardından Ulusal Güvenlik Konseyindeki görevinden kovulan Yarbay Vindmanın avukatı David Pressman, yaptığı açıklamada, Vindmanın ordudan emekli olma kararı aldığını kaydetti.
Trumpa zorbalık ve intikam suçlamasıVindmanın artık kariyerindeki birçok fırsatın önünün kapandığını savunan Pressman, Başkan Donald Trumpın zorbalık, sindirme ve intikam politikaları izlediğini kaydetti.
Pressman açıklamada, ABD Başkanı Trump, Yarbay Vindmanı, hukuka sadakat ya da ABD Başkanını memnun etme arasında seçim yapmaya zorlamak istedi dedi.
Vindman ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bugün çok sevdiğim ABD ordusundan emeklilik için resmi talepte bulundum. Ailem ve ben hayatımızın bir sonraki bölümünü sabırsızlıkla bekliyoruz ifadesini kullandı.
?Washington Post gazetesi, geçen ay yayımladığı haberde, Trump yönetiminin Vindmanın albaylık rütbesine yükselmesini engellemeye çalıştığını iddia etmişti.
Görevine son verilmiştiAlexander Vindman, ABD Başkanı Trumpa yönelik azil soruşturması kapsamında, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde yapılan kamuya açık oturumların 3üncü gününde ifade vermişti.
Azil soruşturmasına yol açan Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki konuşmayı dinleyen isimlerden birisi olan Vindman, Trumpın Zelenskiyden Joe Bidenı soruşturmasını istemesinden rahatsız olduğunu belirtmişti.
Azil soruşturmasının Trumpın lehine sonuçlanmasının ardından Vindman 8 Şubatta görevden alınmış, Vindmanın avukatı David Pressman, yaptığı açıklamada, Vindman, doğruyu söylediği için görevinden alındı. Doğruluk, Vindmanın işine, kariyerine ve mahremiyetine mal oldu. ifadesini kullanmıştı.
Trumpın azil süreciTemsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül 2019da ABDnin ulusal güvenliğine zarar verdiği ve Başkanlık yeminine ihanet ettiği gerekçesiyle Trumpa yönelik azil soruşturması başlatıldığını açıklamıştı.
Pelosi, 25 Temmuz 2019da Trumpın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması karşılığında ABDnin ülkesine askeri yardımı serbest bırakacağını söylediğini ve bunun anayasaya aykırı olduğunu iddia etmişti.
Beyaz Saray ise 25 Eylül 2019da Trump-Zelenskiy görüşmesinin dökümünü yayımlayarak, Ukraynaya yardımlarla görüşme arasında ilişki bulunmadığını savunmuştu.
Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda 18 Aralık 2019daki oylamada, Trumpa yönelik görevini kötüye kullanmak ve Kongrenin işleyişini engellemek suçlamaları kabul edilmişti.
Senato Genel Kurulunda, 5 Şubattaki oylamada ise Trump kendisine yöneltilen suçlamalardan aklanarak çıkmıştı.

Son güncelleme: 10:30 09.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı