• Turkhane Logo

Trump kendi ses kaydını yalanladı!

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde gaf üzerine gaf yapmaya devam ediyor.

17:56 13 Temmuz 2018 Cuma
Trump kendi ses kaydını yalanladı!
ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde gaf üzerine gaf yapmaya devam ediyor.

Trump, İngilterenin iç işlerine karışmakla suçlanmasına sebep olan söyleşiye yalan haber dedi. İngiliz basını, söyleşiyi yapan The Sunın ses kaydını da yayımladığını hatırlattı...

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz gazetesi The Sun’a verdiği ve ülkede tepki çeken söyleşiyi yalanladı. Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May’i Brexit nedeniyle eleştirip eski dışişleri bakanı Boris Johnson’ın ‘harika bir başbakan olacağını’ söylediği röportajın ‘yalan haber’ olduğunu iddia etti.

Trump, May ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Bu harika kadın fantastik bir iş, harika bir iş yapıyor. Ne yazık ki bugün yayımlanan bir haber vardı; genel olarak iyiydi ama başbakanla ilgili söylediklerime yer vermedi ve mükemmel bir şey söylemişti. Buna yalan haber denir” ifadelerini kullandı. Trump, May’in Avrupa Birliği’nden çıkış (Brexit) stratejisini eleştirmediğini de söyledi. Trump, May’den özür dilemek istediğini ama onun “Boşver basın işte” dediğini belirtti.


‘DUYDUĞUMUZA VE GÖRDÜĞÜMÜZE İNANMAYALIM MI?’

Ancak İngiliz basını ve sosyal medya, The Sun gazetesinin ilgili bölümlerin ses kaydını yayımladığınadikkat çekerek Trump’a tepki gösterdi.

Bir kullanıcı, “Trump biraz evvel The Sun’un kaydedilmiş söyleşisine yalan haber dedi. Trump, gördüğümüze ve duyduğumuza inanmamamız gerektiğini söylüyor. Ülkemizin düştüğü seviye bu” diye yazdı. Trump just called a TAPED interview by the Sun, fake news. Trump is saying we shouldn’t believe what we see and hear. That’s how far we’ve fallen. — Red Dog

Son güncelleme: 17:56 13.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı