• Turkhane Logo

Trump, ABD tarihinde yargılanan ilk başkan olacak

Donald Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski ABD Başkanı olacak.

08:46 31 Mart 2023 Cuma
Trump, ABD tarihinde yargılanan ilk başkan olacak
Donald Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski ABD Başkanı olacak.

Trumpın avukatı Joe Tacopina, ilişki yaşadığı iddia edilen Stormy Danielsa 130 bin dolar sus payı ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında New York Büyük Jürisinin Trumpı suçlamak için oylama yaptığını açıkladı.

Söz konusu gelişme, Trumpın 2024 yılı için adaylığını koyduğu başkanlık seçimlerine de etkisinin olması bekleniyor.

New York Times gazetesine konuşan konuya yakın kaynaklar, Trumpın önümüzdeki hafta başında teslim olmasının ve mahkemeye çıkarılmasının beklendiğini söyledi. Trump hakim karşısına çıktığında, hakkındaki suçlamalar yüzüne okunacak.

ABDde 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Martta Manhattan Bölge Savcısının soruşturmasıyla ilgili olarak tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

Trumptan yeni açıklama
Donald Trump, New York Büyük Jürisinin kendisine yönelttiği suçlamayı siyasi olarak niteledi ve bunun seçimlere müdahale olduğunu savundu.
Trump, evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen Stormy Danielsa 130 bin dolar sus payı ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında New York Mahkemesi Büyük Jürisinin kendisini suçlamasıyla ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Bu tarihteki en üst düzeydeki siyasi zulüm ve seçim müdahalesidir. diyen Trump, radikal solcu Demokratların Amerikayı Yeniden Harika Yap hareketini yok etmek için cadı avına çıktığını öne sürdü.

Trump, hakkında yürütülen Rusya soruşturması ve Mar-a-Lagodaki malikanesinin FBI tarafından basılması gibi kendisine karşı yürütülen soruşturmaları hatırlatarak, Demokratlar, Trumpı ele geçirme saplantıları kapsamında yalan söylediler, hile yaptılar ve hırsızlık yaptılar. Ancak şimdi ise düşünülemez olanı yaptılar. dedi.

Demokratların bu eyleminin seçimlere müdahale olduğunu kaydeden Trump, kendisinin tamamen masum olduğunu savundu.

Trump, ülke tarihinde daha önce böyle bir hadisenin yaşanmadığını belirterek, ülkede adalet sisteminin militarize olduğunu öne sürdü. Cumhuriyetçi Partiden 2024 seçimlerine resmen aday olan Trump, anketlerde açık ara önde göründüğü için Demokratların siyasi rakiplerini cezalandırmak istediklerini ifade etti.

Eski Başkan Trump, George Soros tarafından özenle seçilen ve finanse edilen Manhattan Savcısı Alvin Bragg tam bir rezalet. New Yorku ele geçiren benzeri görülmemiş suç dalgasını durdurmak yerine, odaklanması gereken cinayetleri, hırsızlıkları ve saldırıları görmezden gelerek Joe Bidenın kirli işini yapıyor. ifadelerini kullandı.

Bu Cadı Avının Joe Bidena büyük ölçüde geri tepeceğine inanıyorum. diyen Trump, kendisini destekleyenlerle birlikte bunun üstesinden geleceklerini, Bidenı yenerek Demokratların görevlerine son vereceklerini ve Amerikayı yeniden harika yapacaklarını ileri sürdü.

Trumpın avukatı Joe Tacopina, evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen yetişkin filmlerinde oynayan Stormy Danielsa 130 bin dolar sus payı ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında New York Büyük Jürisinin Trumpı suçlamak için oy kullandığını açıkladı.

Böylece Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski ABD Başkanı olacak.

ABDde 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Martta Manhattan Bölge Savcısının soruşturmasıyla ilgili olarak tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

Donald Trump neden yargılanıyor?
Yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels, Trump ile ilişkiye girdiği iddiası konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ancak Trump tarafından imzalanmadığı için bunun geçersiz olduğunu savunmuştu.

Trump, Danielsin iddialarını yalanlarken, Trumpın 2016daki seçim kampanyasından önce avukatlığını yapan Michael Cohen, Danielsa Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğrulamıştı.

Cohen, Trump şirketleri tarafından daha sonra kendisine ikramiyelerle yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etmişti.

Trumpın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada yalan söyleme ve vergi kaçırma suçlamalarıyla Aralık 2018de gözaltına alınan Cohen, mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak Mayıs 2019da cezasını çekmek üzere Otisvilledeki federal hapishaneye gönderilmişti.

O yıllarda federal savcılar Trumpa yönelik herhangi bir inceleme başlatılmasına gerek duymazken, Manhattan Bölge Savcılığı sus payı ödemesi olarak bilinen soruşturmayı başlatmıştı.

Son güncelleme: 08:46 31.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı