• Turkhane Logo

Tepkilere rağmen geri adım atmıyor! İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın evini vurdu

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail, Hamas liderlerinden Sinwar'ın evini hedef aldı. Gece saldırılarında dört Filistinli daha ölürken, İsrail Başbakanı Netanyahu "Operasyon daha bitmedi" dedi.

11:29 16 Mayıs 2021 Pazar
Tepkilere rağmen geri adım atmıyor! İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın evini vurdu
Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail, Hamas liderlerinden Sinwar'ın evini hedef aldı. Gece saldırılarında dört Filistinli daha ölürken, İsrail Başbakanı Netanyahu "Operasyon daha bitmedi" dedi.


İsraille Gazzeyi yöneten Hamas arasındaki gerilim yedinci gününe girerken, İsrail ordusunun hava saldırıları sürüyor. Gazzedeki sağlık yetkilileri gece saldırılarında en az dört Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Gazzeden Tel Aviv ve Beerşebaya atılan roketler nedeniyle de İsrail tarafında yaklaşık 10 kişi yaralandı.

İsrail uçaklarının Hamas liderlerinden Yahya Sinwarın evinin de hedef alındığı belirtilirken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu geç saatlerde yaptığı açıklamada dünyanın tepkisine rağmen geri adım atmayacaklarını söyleyerek Saldırılar ne kadar gerekirse o kadar sürecek dedi.


Bölgedeki son gelişmeler şöyle:

SİNWAR EVDE DEĞİLDİ

İsrail uçakları, Hamasın Gazzedeki askeri ve siyasi kanatlarının sorumlusu Yahya Sinwarın Han Yunus kentindeki evini, askeri karargâh olarak kullanıldığı gerekçesiyle hedef aldı. Evin Saldırı sırasında Sinwarın evde olmadığı belirtiliyor.

DÖRT FİLİSTİNLİ DAHA ÖLDÜ

İsrailin ağır bombardımanının gece boyunca sürerken, saldırılarda dört Filistinli daha öldü; çok sayıda kişi yaralandı. Filistinli sağlık yetkilileri, ölenlerden birinin bir nörolog olduğunu, bu kişinin eşinin ve kızının da yaralandığı açıkladı.

HAMAS MEDYA BİNASI SALDIRISINA MİSİLLEME OLARAK TEL AVİVE ROKET ATTI

Hamas, Gazzede dün AP ve El Cezirenin ofislerinin de bulunduğu Al Jala binasının bombalanmasına tanıt olarak bu sabah erken saatlerde Tel Avive ve sınır kenti Beerşebaya roket attığını açıkladı. İsrailden yapılan açıklamada, bu saldırılarda 10 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. İsrail ordusu, medya binasının Hamasın askeri istihbarat unsurlarını barındırması gerekçesiyle vurulduğunu savunmuştu. AP ajansı ise kendilerinin böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını açıklamıştı.

NETANYAHU: GEREKTİĞİ KADAR SÜRECEK

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BM Güvenlik Konseyinin bugün yapacağı toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail hâlâ operasyonun ortasında. Operasyon bitmedi ve gerektiği kadar sürecek dedi.

İSMAİL HANİYEDEN NETANYAHUYA: ATEŞLE OYNAMA

Hamas lideri İsmail Haniye ise Katarın başkenti Dohada yaptığı konuşmada, son ihtilafın merkezinde Kudüsün bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Siyonistler El Aksa Camini yok edebileceklerini düşündüler. Halkımızı Şeyh Cerrahtan çıkarabileceklerini zannettiler. Netanyahuya şunu söylüyorum: Ateşle oynama. Bugünkü savaşın ve intifadanın adı Kudüstür.  

149 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Geçtiğimiz pazartesi günü alevlenen alevlenen ihtilafta Gazzede ölen Filistinlilerin sayısı en az 149 olarak veriliyor. Bu kişilerin 41i çocuk. Direniş örgütlerinin İsrail tarafına düzenlediği roket saldırılarında ise ikisi çocuk 10 kişi öldü. 

Çatışmanın başından bu yana İsrail, dünyanın en yoğun nüfuslu noktalarından biri olan Gazzeye 1000den fazla hava saldırısı ve top atışı gerçekleştirdi. İsrail ordusunun açıklamasına göreyse, Hamas, İslami Cihat ve diğer direniş örgütleri ise pazartesiden bu yana yaklaşık 2 bin 300 roket attı. Bu roketlerin yaklaşık 1000inin İsrailin hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiği, 380inin ise sınırı geçemeyerek Gazze içine düştüğü belirtildi.

Son güncelleme: 11:29 16.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı