• Turkhane Logo

Tel Aviv’de yeni saldırı: İki ölü, sekiz yaralı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü; 4'ü ağır 8 kişi de yaralandı.

23:40 07 Nisan 2022 Perşembe
Tel Aviv’de yeni saldırı: İki ölü, sekiz yaralı
İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü; 4'ü ağır 8 kişi de yaralandı.


Saldırı İsrailin başkentinde, restoran ve barlarla dolu popüler bir bölge olan Dizengoff Caddesindeki birçok noktada gerçekleşti. Jerusalem Post gazetesinin konuya ilişkin haberi şöyle:

Silahlı saldırdan kaçmayı başardı. Güvenlik güçleri (polis ve IDF askerleri) bölgede büyük çaplı arama başlattı. Polis, silahlı saldırgan yakalanana kadar halktan evde kalmalarını ve sokaklardan çekilmelerini istedi.


Sourasky Tıp Merkezine göre yaralılardan en az dördünün durumu kritik. Başbakan Naftali Bennett, Savunma Bakanı Benny Gantz, IDF Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi ve Operasyon Müdürlüğü OC Maj.-Gen. Oded Basyuk, Tel Avivdeki Kirya Askeri karargahına gitti ve gelişmeleri oradan izlemeye başladı.

Spicehaus isimli barda barmen olan Koby Brinn, sokakta kaos yaşandığını gördüğünü söyledi: Çılgıncaydı. Dışarıya bakıyordum ve aniden sokakta koşuşan büyük bir insan dalgası oluştu.

ABDnin İsrail Büyükelçisi Tom Nides, Masum sivillere yönelik bu kez Tel Avivde başka bir korkakça terör saldırısı görmekten dehşete düştüm. Barış için dua ediyor ve kurbanlara ve ailelerine taziyelerini iletiyorum dedi.

Şüpheli saldırı, geçen ay Beersheba, Hadera ve Bnei Brakta başlayan bir dizi ölümcül saldırının sonuncusu oldu.. Saldırılarda şu ana kadar 11 kişi hayatını kaybetti.

İsrailde artan terör saldırılarına ve Batı Şeriadaki IDF birliklerini hedef alan silah seslerine yanıt olarak güvenlik güçleri yüksek alarma geçirildi. İsrail sınırları ve büyük şehirlerde İsrail Polisine yardım etmek için özel kuvvetler eğitiminde yaklaşık 1000 asker gönderildi. IDF ayrıca, 12si Batı Şeriaya ve ikisi Gazze Bölümüne olmak üzere 14 muharebe taburuyla birliklerini güçlendirdi.

Dizengoff Caddesindeki son silahlı saldırı, 2016 yılında meydana gelmiş, bölgedeki bir barda iki kişinin ölmüş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

HAMAS: MESCİD-İ AKSAYA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA MEŞRU BİR TEPKİ

Hamas saldırıyı işgalin halkımıza, topraklarımıza, Kudüse ve Mescid-i Aksaya karşı işlenen suçların tırmanmasına doğal ve meşru bir tepki olarak nitelendirdi.

Hamas yaptığı açıklamada, işgalin terör ve suçlarının devam etmesine, Kudüsü Yahudileştirme girişimlerine, Mescid-i Aksanın avlularında sözde mabedini inşa etmek için adak adamalarına izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

RAMALLAHTA TATLI DAĞITILDI

Arab İntelligenceın haberine göre, Tel Avivde düzenlenen saldırıların ardından iş bölgesi Batı Şeriada bulunan Ramallah kentinde Filistin tatlıları dağıtıldı.

Son güncelleme: 23:40 07.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı