• Turkhane Logo

Tayvan, Rusya’ya teknoloji ihracatını durduruyor

Tayvan’dan Rusya’ya teknoloji sınırlaması kararı geldi.

12:30 28 Aralık 2023 Perşembe
Tayvan, Rusya’ya teknoloji ihracatını durduruyor
Tayvan’dan Rusya’ya teknoloji sınırlaması kararı geldi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 

Tayvan, Rusya ve Belarusa yüksek teknolojili mal ihracatına yönelik kısıtlamaları genişletti. Yeni yayınlanan yasaklı mallar listesinde 45 çeşit ürün bulunuyor.
Tayvan Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kısıtlamalar 25 Ocak 2024te yürürlüğe girecek. Bakanlık, uluslararası iş birliği çerçevesinde kısıtlamaları sıkılaştırdıklarını ve ayrıca “Çin Halk Cumhuriyetinin yüksek teknolojili ürünlerinin askeri amaçlarla kullanılmasını önlemek istediklerini açıkladı. 
TASS haber ajansı, yarı iletkenlerin, bazı kimyasal türlerin ve ilaç üretim teknolojilerinin de yeni kısıtlamalara tabi olduğunu yazdı. Yasaklanan İhracat listesinde HS kodu (dış ekonomik faaliyetlere ilişkin emtia terminolojisi) kapsamında 45 ürün yer alıyor.
18 Aralıkta AB, Rusyaya yönelik 12nci yaptırım paketini onayladı.Bunun bir parçası olarak, Avrupalı şirketlerin ortaklarıyla yapılan sözleşmelerde bir dizi çift kullanımlı ürünün Rusya Federasyonuna yeniden ihraç edilmesini yasaklaması gerekiyor. AB, Rusyadan tel, folyo, boru da dahil olmak üzere demir, dökme demir, bakır ve alüminyum ürünlerinin ithalatına kısıtlamaların yanı sıra bazı kimyasallar, lityum piller ve termostatlara da yasak getirdi. AB, 13üncü ve 14üncü yaptırım paketleri üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Son güncelleme: 12:30 28.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı