• Turkhane Logo

Taliban yetkilisi: Türkiye'yi müttefik olarak görüyoruz, Erdoğan'dan saygı bekliyoruz

Taliban'ın önemli isimlerinden Molla Muhammed Yakup, "Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" dedi.

17:31 15 Ağustos 2021 Pazar
Taliban yetkilisi: Türkiye'yi müttefik olarak görüyoruz, Erdoğan'dan saygı bekliyoruz
Taliban'ın önemli isimlerinden Molla Muhammed Yakup, "Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" dedi.


Afganistanda Talibanın kuşatma altına aldığı başkent Kabilin yönetimini ele geçirmesi beklenirken, Talibanın önemli isimlerinden ve eski lider Muhammed Ömerin oğlu Molla Muhammed Yakup Türkiyeyi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz dedi.

Independent Türkçeden Emir Ekşioğluna açıklamalarda bulunan Yakup, Kabil çok kısa süre içerisinde kontrolümüze geçecek. Afganistan İslam Emirliğinin zaferini tüm dünya kabul etmeli. Bizi tanıyan ülkelerle yakın ilişkiler kurmaya hazırız dedi.


Afganistanda son zamanlarda ilerleyişini sürdüren Taliban, bu sabah peş peşe tüm vilayet merkezlerini ele geçirdi. Taliban yetkilileri, istedikleri an Kabili alabileceklerini belirtti. Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanlığı da Talibanın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

TÜM YABANCI GÜÇLERİ İŞGALCİ OLARAK GÖRECEĞİZ

Talibanın en önemli isimlerinden, aynı zamanda eski lider Muhammed Ömerin oğlu olan Molla Muhammed Yakup da Kabile girmeye başlaklarını kaydetti. Molla Muhammed Yakup, Kabil çok kısa süre içerisinde kontrolümüze geçecek. Afganistan İslam Emirliğinin zaferini tüm dünya kabul etmeli. Bizi tanıyan ülkelerle yakın ilişkiler kurmaya hazırız dedi.

Afganistan topraklarında hiçbir ülkenin bulunmasına izin vermeyeceğiz diyen Yakup, Kısa süre içerisinde hangi ülke olursa olsun Afganistan İslam Emirliği topraklarında yabancı güçleri işgalci olarak görüp gerekeni yapacağız şeklinde konuştu.

ERDOĞANDAN BİZE KARŞI SAYGILI OLMASINI ARZULUYORUZ

Yakup, Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke deyip ekledi: Erdoğandan bize karşı saygılı olmasını arzuluyoruz. Türkiye, birçok Afganı barındıran ve yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke. Türkiyeyi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz.

Son güncelleme: 17:31 15.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı