• Turkhane Logo

Tahran: Gazze'de siyasi çözüm için zaman daralıyor

İran, İsrail-Hamas çatışmasına siyasi çözüm bulunması için zamanın giderek daraldığı uyarısında bulundu. Tahran'a göre kara harekatı çatışmayı körükleyecek.

08:51 17 Ekim 2023 Salı
Tahran: Gazze'de siyasi çözüm için zaman daralıyor
İran, İsrail-Hamas çatışmasına siyasi çözüm bulunması için zamanın giderek daraldığı uyarısında bulundu. Tahran'a göre kara harekatı çatışmayı körükleyecek.

İrandan yapılan açıklamalarda İsrail ile radikal İslamcı Hamas arasında Gazze Şeridinde devam eden çatışmaya siyasi bir çözüm bulunması için zamanın daraldığı belirtildi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Pazartesi günü Malezya, Pakistan ve Tunuslu mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından sosyal medya platformu Xte (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, savaşın diğer cephelere yayılma olasılığının kaçınılmaz bir aşamaya yaklaştığı iddiasında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisinin de Rusya lideri Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde savaş ve çatışmanın diğer cephelere yayılma olasılığı konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

İran resmi haber ajansı Irnanın haberine göre Reisi, Rus lider ile görüşmesinde, savaşa diğer ülkelerin de dahil olması durumunda Vaziyeti kontrol etmenin daha da zor olacağını söyledi.

Reisi ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Reisinin siyasi yardımcısı Muhammad Cemşidi Xte yaptığı açıklamada, Reisinin Siyonist rejimin suç eylemlerini sürdürmesine karşı uyarıda bulunduğunu ifade etti.

İran daha önce de, İsrailin Gazzeye yönelik muhtemel kara harekatının çatışmayı körükleyeceği ve tepkilere yol açacağı konusunda defalarca uyarıda bulundu.

Tahran, Hamasın 7 Ekimde İsraile düzenlediği kapsamlı saldırıları savunuyor ancak saldırılara doğrudan müdahil olmadığını ileri sürüyor.

İsrailden yapılan açıklamalara göre Hamasın saldırıları sonucunda bin 400den fazla kişi öldü ve en az 199 kişi Gazzeye kaçırılarak rehin alındı. Filistin tarafının açıkladığı rakamlara göre ise İsrailin Gazze Şeridine yönelik aralıksız bombardımanında şu ana kadar 2 bin 750 kişi hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 08:51 17.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı