• Turkhane Logo

Suudi Kralı, Kaşıkçı vakasıyla ilgili iç soruşturma başlattı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Riyad tarafından iç soruşturma başlatıldığı haberi geldi.

16:12 15 Ekim 2018 Pazartesi
Suudi Kralı, Kaşıkçı vakasıyla ilgili iç soruşturma başlattı
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Riyad tarafından iç soruşturma başlatıldığı haberi geldi.

ABD merkezli, ekonomi ağırlıklı haber sitesi Bloomberge konuşan bir Suudi yetkili, Kral Selmanın gazeteci Cemal Kaşıkçının İstanbuldaki Suudi Başkonsolosluğunda kaybolmasıyla ilgili haftasonunda başsavcıya soruşturma başlatması emri verdiğini söyledi.Konuyla ilgili konuşma yetkisi olmadığı için adının açıklanmasını istemeyen Suudi yetkili, iç soruşturma talimatının kısmen Türk yetkililerden alınan enformasyona dayandığını aktardı. Bunun, Türkiye ile Suudi Arabistanın ortak soruşturmasından ayrı bir soruşturma olduğunu sözlerine ekledi.

Türklerden ve ortak ekipten enformasyon toplandıktan sonra Suudi liderliğinde doğru hikayeye ulaşıldığından emin olabilmek için bir iç soruşturma gerektiği hissiyatı oluştu diyen yetkili, iç soruşturma kapsamında kanıtlar tarafından desteklenmesi durumunda sorumlu kişilere hesap sorulabileceğini ifade etti.

Suudi Konsolosluğunda bu akşam arama yapılması bekleniyorBu açıklamaların öncesinde Kaşıkçının akıbetiyle ilgili Türkiye ile Suudi Arabistanın bu akşamüstü başkonsoloslukta ortak inceleme yapmasının öngörüldüğü haberi geldi.


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Kralı Selman arasında dünkü telefon görüşmesinde, olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemi vurgulanmıştı.

2 Ekimde Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğuna girdiğinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selmanı (MbS) eleştiren yazılarının ardından gönüllü sürgüne gitmişti,

ABDye yerleşen ve Washington Post gazetesi için yazan Kaşıkçının, Türkiye vatandaşı nişanlısıyla evlenebilmek için boşanma belgelerini alma amacıyla Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğuna gittiği söyleniyor.Ortadan kaybolmasının ertesi günü MbS, Kaşıkçının başkonsolosluğa girmesinden kısa süre sonra dışarı çıktığına inandığını söylemişti.

Adı açıklanmayan Türk yetkililerin Kaşıkçının öldürülüp cesedinin parçalara ayrılarak konsolosluktan çıkarıldığına dair yabancı medyaya aktardığı iddialar ve Amerikan basınının Kaşıkçının akıbetinin aydınlatılması ve hesabının sorulması yönünde yaptığı durmaksızın yayın yapması, Suudi kraliyetini zorda bırakmış vaziyette.
  /
/ CEMAL KAŞIKÇI MUAMMASI; RİYADDAN GELEN UÇAKLARDAKİ İSİMLER BELLİ OLDU / WASHİNGTON POST YAZDI: SUUDİLERİN ‘KAŞIKÇI PLANI’ ABD DİNLEMESİNE TAKILMIŞ / GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇI MUAMMASINDA YENİ DETAYLAR / ABD’DEN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI / BEYAZ SARAYDAN SUUDİ PRENSE CEMAL KAŞIKÇI TELEFONLARI / TRUMP: ABD, CEMAL KAŞIKÇI SORUŞTURMASINDA TÜRKİYEYE YARDIM EDİYOR / KAŞIKÇI BULUNAMADAN ŞOK İDDİA… KARDEŞİ VE EŞİNE İNFAZ! / KAŞIKÇI OLAYI SUUDİ DEVLET TERÖRÜDÜR / SUUDİ ARABİSTANDAN YENİ CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI TRUMPTAN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI: KRAL SELMANLA GÖRÜŞECEĞİM

Son güncelleme: 16:12 15.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı