• Turkhane Logo

Stuttgart’ta Rüya Gibi Gece: Gönüllüler Başarılı Öğrenciler İçin Bir Arada

18:50 17 Aralık 2023 Pazar
Stuttgart’ta Rüya Gibi Gece: Gönüllüler Başarılı Öğrenciler İçin Bir Arada





Almanya’nın Stuttgart kentinde faaliyet gösteren Junitiv e.V derneği, Lieder Halle’de Stuttgart’ın başarılı öğrencilerinin ödüllendirildiği muazzam bir etkinlik düzenledi.



Gecede Stuttgart’ta Hizmet gönüllülerinin kurduğu Lessin Schulen’in mezunlarının da olduğu ‘Ausbildung’, ‘Abitur’ ve çeşitli üniversitelerden mezun olan öğrencilere hediye ve plaketler verildi.



Renkli gecede binlerce kişi Stuttgart’ın prestijli salonu Lieder Halle’yi doldurdu.



Enes Kanter Freedom gibi ünlü simaların yer aldığı gece müzik dinletisinin yanı sıra Junitiv e.V derneğinin tiyatro, Rumi e.V derneği’nin de halk oyunları gösterileriyle devam etti.



NBA’in unutulmaz yıldızı Enes Kanter Freedom, programda farklı alanlarda mezun olan ve birçok alanda üstün başarı gösteren öğrencilere plaket ve hediyelerini bizzat kendisi taktim etti.



Freedom, sahnede yaptığı konuşma sırasında kalabalığa yanında getirdiği muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mektubunu okudu.



Programa gelmeden önce Hocaefendi’nin yanında olduğunu ve bu programdan bahsettiğini belirten Freedom, Hocaefendi’nin selamını da iletti.



Mektupta, Hizmet gönüllülerinin yaşanan menfilikler karşısında heyecanlarından hiçbir şey kaybetmeden Allah’a teslim olduğunu belirten Hocaefendi: “İmanın o sarsılmaz kalesine sığınıyor, yaşadığı çağı ve hadiseleri iyi okumaya çalışıyor ve Cenab-ı Hakkın muvaffakiyet vaadine güvenerek yürüyorlardı. Yürüyeceklerdi… Ümit her şeyden evvel inanç işidir. İnanan insan ümitlidir. Ve ümidi de inancı nispetindedir” ifadelerini kullandı.



Binlerce kişinin ayakta alkışladığı konuşma sonrasında geceyi organize edenler Freedom’a bir de ‘maklube’ sürprizi yaptı.



NBA yıldızı kendisine ikram edilen ‘maklube’yi tadarak değerlendirme yaptı.

Son güncelleme: 18:50 17.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı