• Turkhane Logo

Starbucks’tan 175 bin çalışanına ‘ırkçılıkla mücadele’ eğitimi

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, ABD’deki 8 binden fazla şubesinde çalışan personeline ‘ırkçılığa dayalı ayrımcılığın önlenmesine yönelik’ eğitim vereceğini duyurdu.

10:55 18 Nisan 2018 Çarşamba
Starbucks’tan 175 bin çalışanına ‘ırkçılıkla mücadele’ eğitimi
Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, ABD’deki 8 binden fazla şubesinde çalışan personeline ‘ırkçılığa dayalı ayrımcılığın önlenmesine yönelik’ eğitim vereceğini duyurdu.

Amerikan şirketi yaklaşık 175 bin personeline, 29 Mayıs’ta birkaç saatliğine eğitim verecek.
 
Eğitimin verileceği saatlerde şubeler birkaç saatliğine kapalı tutulacak.
 
2 AFRO AMERİKALI ADAMIN TUTUKLANMASINDAN SONRA GELEN KARAR


Starbucks’ın bu kararının altında geçen perşembe günü Philadelphia’daki bir şubesinde sipariş vermek için arkadaşlarını beklediklerini söyleyen iki Afro-Amerikalı adamın polis tarafından tutuklanmasından sonra sosyal medyada gelen tepkiler olduğu anlaşıldı.
 
Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda söz konusu şubede bir masada oturan ve sipariş vermek için arkadaşlarını beklediklerini söyleyen iki siyahi adamın polis memurları tarafından gözaltına alındıkları görülüyordu.
 
Tutuklanan kişilerin, diğer müşterilerin tepkilerine ve yanlış bir şey yapmadıklarını söylemelerine rağmen polis memurları tarafından götürülmeleri Starbucks çalışanlarının ırkçılık yaptıklarına dair tartışmalara neden olmuştu.
 
STARBUCKS CEO’SU AYAKLARINA GİDEREK ÖZÜR DİLEDİ

Görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılmasından sonra çok sayıda insan Starbucks’a tepki gösterdi. Olayın büyümesi üzerine San Francisco’dan Philadelphia’ya gelen Starbucks’ın CEO’su Kevin Johnson, “Söz konusu sorunun yalnızca Starbucks’la sınırlı olmamakla birlikte, çözümün parçası olmaya kararlıyız.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Johnson “Şubelerimizi ırkçı ön yargı eğitimi için kapatmamız, şirketimizin her seviyesinden ve yerel toplumumuzun ortaklıklardan gelen özveri gerektiren bir yolculukta sadece bir adımdır.” dedi.
 
Johnson, daha sonra tutuklanan iki kişiyle yüz yüze görüşerek yaşanan olaydan dolayı özür diledi.
 
Starbucks ayrıca olay günü polisi arayan çalışanın şirketle ilişiğinin kesildiğini açıklamıştı. The @Starbucks on 18 and spruce in Philly just called the police on two black guys just sitting here and got like 8 cops to arrest them.... very not cool pic.twitter.com/3r6gED08gO — Kant Khatri (@mmm_kantaloupe) April 12, 2018

Son güncelleme: 10:55 18.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı