• Turkhane Logo

Sri Lanka’da başbakanın evi ateşe verildi

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da binlerce protestocu Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın sarayını bastı. Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin yaşadığı özel konut ise göstericiler tarafından ateşe verildi.

23:06 09 Temmuz 2022 Cumartesi
Sri Lanka’da başbakanın evi ateşe verildi
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da binlerce protestocu Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın sarayını bastı. Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin yaşadığı özel konut ise göstericiler tarafından ateşe verildi.

Sri Lanka kaynakları, protestocuların konutunun etrafını sardığı Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın kaçtığını söyledi.
Nerede olduğu bilinmeyen Başbakan Ranil Wickremesinghe, evinin basılmasının ardından istifa etmeyi kabul ettiğini açıklamıştı.
Wickremesinghe, ailesiyle beraber ateşe verilen kendi evinde ikamet ediyor, resmi başbakanlık konutunu ise sadece hükümet işleri için kullanıyor.
AFP’nin aktardığı habere göre, ekonomik kriz nedeniyle hayat şartlarının ağırlaştığı Sri Lanka’da,   protesto gösterileri düzenleniyor. Colombo ve civarında dün yerel saatle 21.00da uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı, muhalif siyasetçiler ve avukatların itirazı nedeniyle sabah kaldırılmıştı.
Savunma kaynakları, protestocuların konutunun etrafını sarması üzerine Sri Lanka Devlet Başkanı’nın kaçtığını aktardı.
Sri Lanka medyasının aktardığı habere göre, protestocular kaçan Devlet Başkanı Rajapaksanın konutunu bastı.
Facebook’ta canlı yayınlanan videolarda Devlet Başkanı’nın konutu içinde yüzlerce protestocunun bayraklar salladığı, odaları bastığı ve Rajapaksa karşıtı sloganlar attığı görüldü.
Reuters’a konuşan hastane kaynakları, protestolarda ikisi polis, en az 21 kişinin yaralandığını söyledi.Başbakan, kabineyi topladıAFPnin aktardığı habere göre, Sri Lanka Başbakanı, Devlet Başkanı Rajapaksanın kaçmasının ardından acil kabine toplantısı düzenledi.
Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremensinghe, tüm partilerden oluşan bir hükûmetin kurulmasının önünü açmak için istifa edebileceğini söyledi.
İstifa kararı aldıSri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa edeceğini duyurdu. Başbakan Sözcüsü Dinouk Colombage, Wickremesinghenin parti liderlerine yeni bir hükümet üzerinde anlaşmaya varıldığında istifa edeceğini söylediğini açıkladı.(İHA)
Dışişleri Bakanlığından Sri Lankadaki protesto gösterilerine ilişkin açıklama
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu ciddi siyasi ve ekonomik sorunların çözümünün toplumsal uzlaşıdan geçtiğine inanıyoruz. Bu süreçte tüm taraflara itidalli davranmaları ve şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. ifadelerine yer verildi.Başbakan Wickremesinghenin evi ateşe verildi Protestocular ve polis arasındaki gerilimin, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremensinghenin ülkenin başkenti Colomboda bulunan konutunun dışında yoğunlaşması üzerine potestocular, Başbakan Wickremensinghenin konutunu ateşe verdi.

Son güncelleme: 23:06 09.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı