• Turkhane Logo

Soros: Ukrayna'nın işgali 3. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabilir

Dünyanın farklı noktalarında faaliyet gösteren Açık Toplum Vakfının kurucusu ABD'li milyarder George Soros, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini 'medeniyetin sonunu getirebilecek Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcına tehdit olabileceği uyarısında bulundu.

09:50 26 Mayıs 2022 Perşembe
Soros: Ukrayna'nın işgali 3. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabilir
Dünyanın farklı noktalarında faaliyet gösteren Açık Toplum Vakfının kurucusu ABD'li milyarder George Soros, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini 'medeniyetin sonunu getirebilecek Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcına tehdit olabileceği uyarısında bulundu.

Euronewsin haberine göre, Komplo teorilerinde ismi sıklıkla geçen George Soros, Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumunun akşam yemeği buluşmalarında dünyanın güncel durumunu değerlendirdi.

Konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinpingi hedef alan Soros otokratik rejimlerin yükselişte, açık toplumların ise kuşatma altında olduğunu ve küresel ekonominin çöküşe doğru ilerlediğini savundu.

Avrupanın Rus fosil yakıtlarına bağımlılığı gereğinden fazla
Ukraynayı işgali Üçüncü Dünya Savaşının başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir diyen Soros, Ukraynanın işgalinin birden bire olmadığını, dünyanın açık ve kapalı toplumlardan oluşan birbirine zıt iki yönetim sistemleri arasında giderek daha fazla mücadeleye girmekte olduğunu belirtti.

Soros, Ayrıntıları çözmesi uzun zaman alacak ama Avrupa doğru yönde ilerliyor. Ukraynanın işgaline tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir hızla, birlik içinde ve kuvvetle yanıt verdi dedi ve ekledi: Ama eski Almanya Başbakanı Angela Merkelin izlediği merkantilist politikalar sebebiyle Avrupanın Rus fosil yakıtlarına bağımlılığı gereğinden fazla. Rusya ile doğal gaz tedariki için özel anlaşma yaptı ve Çini Almanyanın en büyük ihracat pazarı haline getirdi. Bu Almanyayı Avrupanın en iyi performans gösteren ekonomisi yaptı ama bunun bir nedeni var. Alman ekonomisinin yeniden yönlendirilmesi gerekiyor ve bu uzun zaman alacak

Çin Devlet Başkanı Şiye eleştiri
Putinin Ukraynanın işgali için Pekin Kış Olmpiyatları sırasında Şi Cinpingin onayını aldığını ifade eden Soros Çinli lidere de yüklendi.

Şi bir sırrın suçluluğunu taşıyor. Çin halkına Vuhanda ortaya çıkan koronavirüsn orijinal varyantına karşı tasarlanan Covid-19 aşısının yeni varyantlara karşı yeterince koruma sağlamadığını hiçbir zaman söylemedi dedi. Şinin kariyerinin bu hassas noktasında temize çıkamayacağını ileri süren Soros İkinci dönemi 2022 sobaharında bitiyor ve yeniden üçüncü bir dönem için seçilmek, sonunda da hayat boyu yönetmek istiyor diye konuştu.

Şinin Covid-19la mücadele için ekonomiyi serbest düşüşe yönelttiğini ve hata yaptığını kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Soros, Emlak krizinin zararları öyle büyük olacak ki küresel ekonomiyi etkileyecek. Tedarik zincirindeki kesintilerle de küresel enflasyon küresel çöküşe doğru dönüşme eğiliminde ifadelerini kullandı.

Tek şansımız Putinin bir an önce yenilgiye uğratılması
Soros genel beklentinin tersine Şinin hatalarından dolayı üçüncü dönem seçilemeyeceği tahmininde bulunarak Savaş sürerken, iklim değişikliğiyle mücadele ikinci plana itildi. Uzmanlar ise bize zaten geç kaldığımızı ve iklim değişikliğinin geri dönülemez noktanın eşiğinde olduğunu söylüyor. Bu medeniyetimizin sonu olur dedi ve Bu nedenle bütün kaynaklarımızı derhal savaşı en erken sürede bitirmek için seferber etmeliyiz. Uzun lafın kısası, en iyi, belki de medeniyetimizi korumak için tek şansımız Putinin bir an önce yenilgiye uğratılması ifadelerini kullandı.

ABDli milyarder daha önce de Covid-19 pandemisinin ABnin sonunu getirebileceği öngörüsünde bulunmuştu.

Son güncelleme: 09:50 26.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı