• Turkhane Logo

Skandal iddia: Suudi gazeteci konsoloslukta öldürüldü

Reuters’ın Türk yetkililere dayandırdığı haberde yer alan iddiaya göre, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürüldü.

10:19 07 Ekim 2018 Pazar
Skandal iddia: Suudi gazeteci konsoloslukta öldürüldü
Reuters’ın Türk yetkililere dayandırdığı haberde yer alan iddiaya göre, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürüldü.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan dört gündür haber alınamıyor. Uluslararası krize neden olan olayla ilgili Reuters haber ajansının Türk yetkililerine dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürüldüğü iddia ediliyor.

Reuters’ın Türk Emniyeti’ne dayandırdığı iddiasına göre, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı konsoloslukta öldürüldü ve cesedi konsolosluktan çıkarıldı. Konsoloslukta gazeteci öldürmek de ne demek!

Böyle bir durumu düşünmek bile korkunç


Türk yetkililerden biri ”Türk polisinin ilk değerlendirmesi, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu içinde öldürüldüğü yönünde. Biz cinayetin önceden planlandığına ve cesedin sonradan konsolosluktan çıkarıldığına inanıyoruz” dediğini aktardı.

Reuters, iki Türk kaynağın cinayetin ne şekilde işlendiğine dair görüşlerini paylaşmadığını belirtti. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise ajansa ülkesinin Kaşıkçı’nın aranmasına yardım ettiğini, Suudi yetkililer tarafından kaçırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

İddia öncesi Suudi Arabistan Konsolosluğu kapılarını gazetecilere açmıştı.

Muhalif gazetecinin köşe yazıları yazdığı Washington Post (WAPO) gazetesi ise Kaşıkçı’nın, “sırf bu cinayet için Türkiye’ye gelen bir tim tarafından öldürüldüğünü” iddia etti.

WAPO’ya konuşan Türk yetkili, “Suudi Arabistan’dan 15 kişilik bir ekibin geldiğine ve cinayetin planlı olduğuna inanıldığını” açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Kaşıkçı, bir süre Washington’da sürgünde yaşamıştı. Suudlu gazeteci, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yaptığı askeri operasyonu başta olmak üzere bir çok konuda hükümeti eleştiren bir isim olarak biliniyordu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman geçtiğimiz günlerde, gazeteci ile ilgili iddialar sonrası Türkiye’ye “konsolosluğun kapılarını açmaya hazırız” açıklamasında bulunmuştu.
 

Son güncelleme: 10:19 07.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı