• Turkhane Logo

Serkan Kurtuluş Fox News’e konuştu: FBI’a bildiğim her şeyi anlatacağım

Arjantin’de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş, bulunduğu cezaevinden Amerikan Fox News kanalına konuştu. Kurtuluş, FBI’nin bağlantıya geçmesi durumunda bildiği her şeyi anlatacağını ve elindeki kayıtları vereceğini söyledi.

13:55 02 Eylül 2020 Çarşamba
Serkan Kurtuluş Fox News’e konuştu: FBI’a bildiğim her şeyi anlatacağım
Arjantin’de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş, bulunduğu cezaevinden Amerikan Fox News kanalına konuştu. Kurtuluş, FBI’nin bağlantıya geçmesi durumunda bildiği her şeyi anlatacağını ve elindeki kayıtları vereceğini söyledi.



İzmir’de “Fetöborsası” soruşturmasında adı geçen çete lideri Serkan Kurtuluş, tutuklu bulunduğu Arjantin’den dikkat çeken açıklamalar yapmayı sürdürüyor. ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’a suikast düzenlenmesi ve suçun Gülen Cemaati’ne atılmasının planlandığını açıkladıktan sonra Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) konu hakkında soruşturma açtığı Amerikan basınına yansıdı.

Konuyu bu kez ABD’ni etkili televizyonlarından Fox News kanalı gündeme getirdi. Fox News, ABD Başkanı Donald Trump’ın en çok takip ettiği ve sürekli yayınlarına katıldığı bir televizyon olarak biliniyor.


BRUNSON DARBE ÖNCESİ DE KONUŞULUYORDU

Fox News, Arjantin’de tutuklanan Serkan Kurtuluş’un hükumet yetkilileri tarafından rahip Andrew Brunson’ı öldürmek için görevlendirildiğini ve suçun Gülen Cemaati’nin üzerine atılmasının planlandığını haberinde yer verdi.

Pazartesi günü hapishaneden Fox News kanalına konuşan 38 yaşındaki Serkan Kurtuluş, “Darbe girişiminden önce bile, (yetkililer) Brunson hakkında konuşmaya başladılar. Onun bir ajan olduğunu ve terörizmi desteklediğini söylediler. Daha sonra, (2016’daki) başarısız darbeden sonra, benden onu öldürmek için birini bulmamı istediler ve suçu Gülencilerin üstüne atmamı istediler” ifadelerini kullandı.

Fox News, Serkan Kurtuluş hakkında Türk hükumetinin çete suçu ve kaçak silah ticareti iddiasıyla Kurtuluş hakkında Interpol bülteni çıkardığını ve Haziran 2020’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de tutuklandığını hatırlattı.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ: İDDİALAR TAMAMEN SAÇMA

Fox News’e konuşan Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinden bir yetkili, iddiaları “tamamen saçma” ve “Arjantin’deki sığınma talebine sahte bir temel oluşturmak için üretilmiş” argümanlar olarak tanımlamış.

Fox News, Kurtuluş’un İzmir’de bir çeteyi yönettiğini kabul ettiğini ancak emirlerin tepeden ve öldürülen AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı  Ahmet Kurtuluş’tan geldiğini söylediğini vurguladı.

Fox News, “suç ortağı” Ahmet Kurtuluş’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AKP’den olduğuna işaret etti.

DARBEDEN SONRA BİR İSTİHBARAT DOSYASI HAZIRLANDI

Kurtuluş, Fox News’e açıklamalarında “Darbe girişiminden sonra, (yetkililer) bir istihbarat dosyası hazırladı ve dosyayı benimle paylaştılar, benden genç ve kendisine millet için feda edecek dindar birisini bulmamı istediler” diye konuştu.

Kurtuluş, planın Brunson’ı öldürmek ve suçu Gülen Hareketi üzerine atmak olduğunu kaydetti.

/
Serkan Kurtuluş

KURTULUŞ’U DESTEKLEYEN İKİNCİ TANIK İFADESİ

Fox News, 18 Ağustos’ta İzmir Adliyesi’ne giderek ifade veren ve öldürülen AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un şoförü ve koruması Ufuk Gürbüz’ün bir Brunson dosyası hazırlandığını ve dosyanın Ahmet Kurtuluş tarafından çok sıkı korunduğunu ifadesinde belirttiğini haberinde yer verdi.

Ufuk Gürbüz’ün ifadesinde Brunson için hazırlanan dosya için, “Ahmet Kurtuluş bu dosyanın gizliliğine önem veriyordu, masanın üzerinde sağda solda bırakmaz, çekmecesinde kilitli tutardı. Nükhet Hotar’ın ofise geldiği gün Serkan Kurtuluş da ofise geldi. Yanında tanımadığım iki kişi de vardı. Nükhet Hotar, Ahmet Kurtuluş, Serkan Kurtuluş ve tanımadığım iki kişi daha bir saat kadar görüştüler ve Serkan Kurtuluş ayrılırken Rahip Brunson ile ilgili dosya elinde olarak çıktı. Ama sonrasında ne oldu bilmiyorum.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

ABD’NİN GÜLEN’İ İADE ETMESİ BEKLENİYORDU

Serkan Kurtuluş, Brunson’ı öldürme planının fotoğraflar ve krokilerle yapıldığını ve cinayet sonrası ABD’nin Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmesinin beklendiğini Fox News’e anlatmış.

Kurtuluş, cinayet karşılığında belirli bir para teklif edilmediğini ancak mali ilişkilerinin devam ettiğini vurgulamış.

ERDOĞAN, BRUNSON KARŞILIĞINDA GÜLEN’İ İSTİYORDU

Fox News, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defalarca Brunson karşılığında Fethullah Gülen’in iade edilmesini istediğini haberde vurguladı. Haber kanalı, Amerikan yönetiminin defalarca Türk hükumetine Gülen’in darbeyi yönettiğine dair yeterli kanıt sunmadığını söylediğine haberde yer verdi.

BRUNSON: HER HALÜKARDA ŞAŞIRMADIM



Fox News’e konuşan Andrew Brunson da Arjantin’den yapılan açıklamaları ve Türkiye’deki bu konuyla ilgili gelişmeleri takip ettiğini iletmiş. Brunson, Fox News’e Serkan Kurtuluş’un doğru söyleyip söylemediğini bilmediğini belirtmiş ancak “Her halükarda şaşırmadım” ifadelerini kullanmış.

Fox News’e konuşan Brunson, “Dünyanın o bölgesinde çok fazla entrika ve komplo var. Bana karşı yürütülen propaganda kampanyasının bir sonucu olarak ben halkın nefret ettiği ve ve beni tutuklamaya devam ettikleri için artan bedel nedeniyle hükumetin nefret ettiği, Türkiye’de nefret edilen bir adam haline geldim” demiş.

Brunson sözlerine şöyle devam etmiş: “O zaman beni öldürmek isteyen ve şimdi beni öldürmek isteyen insanlar olmasını beklerim.”

KURTULUŞ: TÜRK YETKİLİLER DÖNMEMİ İSTEDİ

Fox News, 17 yaşına kadar Almanya’da büyüyen Serkan Kurtuluş’un döndüğü İzmir’de araba satışı ve spor kompleksi işletmesi kurduğunu hatırlattı. Kurtuluş, 2013 yılında ortak bir dost aracılığıyla AKP milletvekilleri ile tanıştığını ve spor kompleksi aracılığıyla tanıştıkları gençlerden kendisini bir çete kurma konusunda AKP’li siyasilerin desteklediklerini Fox News’e anlatmış.

Fox News, Kurtuluş’un ifadelerinde bir bayan milletvekilinin (Nükhet Hotar) çetesini bir gazeteciyi dövdürmek için tuttuğunu ve gazeteciye bir ders verilmesinin istendiğini ifadelerinde yer verdiğini hatırlattı. Kurtuluş, böylece aralarında bir güven ilişkisinin kurulduğunu ifadelerinde anlatmıştı.

Kurtuluş, “Ne zaman polisle ve hükumet yetkilileri ile bir işimiz olsa, bizler dokunulmazdık, korunuyorduk. Diğer operasyonlar yapmaya başladık. Şehirde zengin iş adamalarından rüşvet almaya başladık” demişti.

Fox News, Kurtuluş’un siyasi destekli işleri sırasında haftada 50-100 bin dolar kazandıklarını söylediğini aktardı.

Serkan Kurtuluş, Türkiye’den ayrılmasından sonra Türk yetkililerin kendisine ülkeye dönmesi yönünde çağrılarda bulunduğunu ancak dönmemesi üzerine Interpol’den kırmızı bülten çıkarıldığını söyledi.

Fox News, bu arada Türk medyasının çok farklı bir Serkan Kurtuluş portresi çizdiğini belirtti.

“SIZDIRILMIŞ ŞEYLERİ BİLİYORUM, DÖNERSEM HAYATTA KALMA ŞANSIM SIFIR”

Serkan Kurtuluş, 2014-2016 yılları arasında düzenli olarak sınırdan Suriye’ye geçtiğini ve yaralı sivilleri Türkiye’ye tedavi için getirmesi karşılığında para verildiğini Fox News’e yaptığı açıklamalarda kabul etmiş.

Fox News, Serkan Kurtuluş’un “Fetöborsası” soruşturmasında iş ortağı AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un 2018 yılında gözaltına alınmasının ardından belirli bir süre sonra serbest bırakıldığını, 31 Mayıs 2019 tarihinde evinde polis kıyafeti giymiş kişiler tarafından vurulduğunu hatırlattı.

Serkan Kurtuluş, Arjantin’de iltica için başvurduğunu ve Türkiye’ye gönderilmesi durumunda hayatından endişe ettiğini Fox News’e ifade etmiş ve şöyle devam etmiş: “Sızdırılmış şeyleri biliyorum, hayatta kalma şansım sıfır.”

FBI ARAŞTIRIYOR

Fox News, haberinde Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun konuyu araştırdığının bildirildiğini kaydetti. Ancak Kurtuluş şu ana kadar kendisiyle ABD’li hiçbir yetkilinin görüşmediğini belirtti. Kurtuluş “Eğer bağlantıya geçerlerse, bütün kayıtlarımı ve onlarla ilgili bildiğim her şeyi paylaşacağım. Ailemin hayatı Türkiye’de baskı altında, hayatım baskı altında” dedi.

Son güncelleme: 13:55 02.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı