• Turkhane Logo

Seçim sonuçları açıklandı! Halk sokağa döküldü

Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçim sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerinin başkent Belgrad'daki protestoları 9'uncu gününde de sürdü.

02:18 27 Aralık 2023 Çarşamba
Seçim sonuçları açıklandı! Halk sokağa döküldü
Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçim sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerinin başkent Belgrad'daki protestoları 9'uncu gününde de sürdü.

Ülkedeki seçimde Sırbistan Şiddete Karşı isimli ittifakla yarışan muhalefet partilerinin seçim hırsızlığına karşı çağrısı üzerine yüzlerce kişi, bir kez daha Belgraddaki Devlet Seçim Komisyonu (RIK) binası önünde toplandı.

Kalabalık, daha sonra Adalet Sarayı binasına kadar yürüyerek, pazar akşamı Belgrad Meclis binasına girmek isteyen ve kapı ile pencerelere zarar vermeleri sonucu gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Muhalefet, bu akşamki protestolarda da Bosna Hersekin iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyetinden (RS) yüzlerce kişinin otobüslerle Belgrada getirilerek oy kullandığını, bu usulsüzlüğün ortadan kaldırılması için seçimin iptali taleplerini yineledi. Belgraddaki protesto açıklamanın ardından sona erdi.

Seçimin ardından, 18 Aralıktan bu yana seçim hırsızlığına karşı sloganıyla düzenlenen protestolar bu akşam Kraljevo şehrinde de yapıldı.

PAZAR AKŞAMI OLAYLI BİTTİ

Bu arada, Belgradda pazar akşamı düzenlenen protestolarda Belgrad Belediye Meclis binasına girmeye çalışan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale edilmişti.

Belediye Meclis binasına meşaleler fırlatan göstericiler, binanın kapısı, pencereleri ve güvenlik kamerasını kırmıştı.

Yaşananlar üzerine Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, halka seslenerek, protestoların devrime dönüşmeyeceğini, ülke kurumlarının güçlü olduğunu vurgulamıştı.

RIKın açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Vucicin desteklediği ve 2012den bu yana iktidarda olan Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı ittifakı seçimi önde tamamlamıştı.?????

Son güncelleme: 02:18 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı