• Turkhane Logo

Savcının açıklamasında sahte Gülen mektubu detayı

"Fabrikasyon dökümanlar getirmişseniz, bunun sonuçlarına hazır olmalıydınız''

00:11 04 Ocak 2018 Perşembe
Savcının açıklamasında sahte Gülen mektubu detayı
"Fabrikasyon dökümanlar getirmişseniz, bunun sonuçlarına hazır olmalıydınız''

Zarrab davası olarak bilinen ve Halkbank Genel müdür yardımcısı Hakan Atillanın bugün jüri tarafından 5 konuda suçlu bulunduğu duruşma sonrası NY Güney Bölge Başsavcılığından sert bir mesaj yayınlandı



Yayınlanan Savcı Joon H.Kim imzalı mesajda özetle bugün açık, adil ve anonim bir jüri tarafından Halkbank yetkilisi Hakan Atillanın yargılaması oldu dendi. Savcılıkla işbirliği yapan Reza Zarrabın verdiği ifadelere atıf yapılan açıklamada İrana yönelik ambargonun delinmesinin ciddi bir suç olduğu hatırlatıldı. 
 

ABD yasalarına göre suç kabul edilen ve İran gibi yaptırım uygulanan ülkelere kasıtlı olarak yardım etmek/ambargoyu delmek mi, yoksa Uluslararası bankacılık sisteminde kalıp ABD dolarıyla işlem yapmaya devam edebilmek mi... Bu seçimi bankalar ve bankacılar yapmalı denen açıklamada bunların her ikisini de seçemeyeceğinizi bilmelisiniz vurgusunda bulunuldu.

 

GÜLEN ADINA ÜRETİLİP MAHKEMEYE SUNULAN SAHTE MEKTUBA VURGU

 

Savcılık Hakan Atillanın avukatlarının mahkemeye sunduğu ve Türkiyede sahte olarak üretildiği ortaya çıkan delillere de atıfta bulundu... Bilindiği üzere Atillanın AKP hükümeti tarafından tutulan ve parası ödenen avukatları,  Fethullah Gülen Hocaefendinin yazdığını iddia ettikleri -ancak sahte olduğu ortaya çıkan- bir mektubu mahkemeye getirmiş,  bu mektupta tanık polis Hüseyin Korkmazın tahliye edilmesi için Gülenin bir rica yazısı yazdığı öne sürülmüştü. Fabrikasyon üretilen evrakın  savcılıkça mahkemeyi yanıltma girişimi kabul edilerek  Hakan Atillanın aleyhine kullanıldığı böylece netlik kazandı. 

 

FABRİKASYON DÖKÜMAN VERİRSENİZ SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ

 

Atilla gibi, ambargoyu delen faaliyetlerin göbeğinde olduğunuz halde ABD hazine Bakanlığı yetkililerine defalarca kez yalan söylemiş, ya da fabrikasyon dökümanlar getirmişseniz, bunun sonuçlarına hazır olmalıydınız denen açıklamada, Atillanın seçimini bunları mahkemede yaparak hüküm giymekten yana kullandığı belirtildi

 

İşte o açıklama

 









 

 

TURKHANE

Son güncelleme: 00:11 04.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı