• Turkhane Logo

Saray-Perinçek ittifakında kavga!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarını örtbas etmek için ittifak kurduğu Doğu Perinçek, İdlib krizinde Esed rejimi ve Rusya'dan yana tavır aldı. Ulusalcılar ile Saray'ın arka bahçesi SETA arasında başlayan kavgada hakaret ve suçlamalar havada uçuşuyor.

17:52 04 Şubat 2020 Salı
Saray-Perinçek ittifakında kavga!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarını örtbas etmek için ittifak kurduğu Doğu Perinçek, İdlib krizinde Esed rejimi ve Rusya'dan yana tavır aldı. Ulusalcılar ile Saray'ın arka bahçesi SETA arasında başlayan kavgada hakaret ve suçlamalar havada uçuşuyor.

TURKHANE- Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimine bağlı kuvvetlerin Suriyenin kuzeybatısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kontrolündeki İdlib şehrinde TSK hedeflerini bombalaması ve 8 askerimiz şehit olmasının akabinde Saray-Perinçek ittifakında kavga çıktı.
Sarayın arka bahçesi SETAnın ekibi ile genel başkanlık koltuğunda Doğu Perinçekin oturduğu Vatan Partisi yöneticileri sosyal medyada birbirlerini suçladı. 
Köşe yazılarına ve gazete manşetlerine taştı.
Birçok yöneticisi Sarayda danışman ya da politika kurulu üyesi olarak görev yapan SETAnın uluslararası medya kuruluşlarını ve gazetecileri fişleyen raporuna Perinçeke ait Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal destek vermişti. 
Ancak İdlib krizinde SETA ile Aydınlık grubu birbirine girdi.
SARAYIN DANIŞMAN ABD VE ABYİ HATIRLADI
SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, 1 Şubat Cumartesi günü Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin kurduğu havuz medyasının amiral gemisi Sabah gazetesinde yayımlanan makalede, İdlib’de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliğine İdlibe müdahale edin çağrısında bulunmuştu.

SETA çalışanı Can Acun da şahsi Twitter hesabında Suriyedeki muhaliflerin Suriye ordusuna verdiği zararları anlattı. 
Acun, Türkiye, rejim ve Rusya’ya karşı maliyet yükseltme stratejisinine dönüş yapmış görünüyor. Desteklenen muhalif unsurlar rejim güçlerine batı Halep’te ağır kayıp verdirirken, Bab’ın güneyinde de gir-çık yapılarak hem kayıp verdirildi hem de el gösterildi. ifadelerini kullandı.
AYDINLIKTAN SETAYA: HESAP VERECEKSİNİZ
Acunun bu sözlerine Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel tepki gösterdi. 
Yücel, şunları kaydetti: Bu mesajı iki gün önce attı: ‘Suriye ve Rusyaya karşı maliyet yükseltme stratejisine dönüş.. Şimdi 4 şehidimiz var İdlib. Mehmetçiğin canını tehlikeye atan mezhepçi, komşu düşmanı, PKKyı güçlendiren, maceracı, Davutoğlucu tutumunuz sebebiyle siz hesap vereceksiniz!
“RUSYANIN YANINDA YER ALACAK KADAR ALÇAKLAR”
Acun ise Yücele şöyle cevap verdi: Savaşa girsek Türkiyeye karşı Esed rejimi ve Rusyanın yanında yer alacak kadar alçaklar. 
Acun, İlker Yücelin Sizin savaşınızda Türk milleti yok. İhvancı ihtiraslarınız için Mehmetçiğin kanını akıtamazsınız. ABD sayenizde bölgeye yerleşti bölge devletleri omuz omuza çıkaracak. BOPun sözcüsü. Siyasi miyop. şeklindeki çıkışına da cevap verdi.
Acun, Boş demogoji. Esed rejimi kadın çocuk demeden sivilleri katlediyor, 1,5 milyon insan İdlibte sınırımıza dayanmış, TSK bunu engellemek için konuşlanırken saldırıya uğrayıp 4 şehit vermişiz, ellerindeki kan kurumadan hala Rejimi savunmaya çalışıyorlar. dedi.
PERİNÇEK: SURİYE DEVLETİYLE ARACISIZ GÖRÜŞMELİYİZ
Aydınlık gazetesi bugün “Çözüm: Suriye ile doğrudan işbirliği” manşetiyle çıktı. 
Haberde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ile doğrudan görüşme başlatılması gerektiğini iddia ederek, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak güç, öncelikle Suriye Devletidir. Bu sebeple Türkiye olarak, Rusya ve İran ile birlikte Suriye Ordusunun kendi ülkesinin bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.
AYDINLIK’TAN SETA’YA: YANLIŞ SİYASETİN MERKEZİ
Aydınlık’ın 1nci sayfasında Yanlış siyasetin merkezi.” başlıklı haberinde SETA’yı hedef aldı: “Hükümete yakınlığı ile bilinen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), İdlib üzerinden Suriye ve Rusya düşmanlığını körüklemeye devam ediyor.”
METİNER’DEN PERİNÇEK’E: BAASÇI ALÇAKLARLA AYNI GEMİDE OLAMAYIZ

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medyada yayımladığı “Esedseverlerle aynı gemide olamayız.” başlıklı makale ile Perinçeke cevap verdi. 
Metiner isim vermeden Perinçek ve ekibini yerden yere vurdu: Bugün olup bitenlerin sorumlusu olarak Erdoğanın hatalı Suriye politikasına göndermede bulunanlar, içimizdeki Esedsever/Baasçı alçaklardan başkaları değildir. 
Metiner şöyle devam etti: Doğu Perinçek, Esedin halkına karşı katliamlarını teröristlerle mücadele diyerek meşru göstermeye devam etmenin yanı sıra nedense Mehmetçiklerimizi şehit eden alçakça saldırı karşısında tek bir Esed rejimi eleştirisi yapmadan Erdoğan yönetimine akıl veriyor...

Herkes bilsin ki bu ülkede kim Esedseverlik yapıyorsa onlarla aynı gemide olamayız. diyen Metiner, Esedi Erdoğana tercih eden Mankurtlarla ve içimizdeki Baasçılarla aynı gemide olmayı zül adderiz, biline! ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:52 04.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı