• Turkhane Logo

Rusya'dan tahıl koridoru için kritik karar

Tahıl Koridoru Anlaşması'nda sürenin uzatılması tartışmalarında Rusya dikkat çeken bir karara imza attı.

20:36 13 Mart 2023 Pazartesi
Rusya'dan tahıl koridoru için kritik karar
Tahıl Koridoru Anlaşması'nda sürenin uzatılması tartışmalarında Rusya dikkat çeken bir karara imza attı.

AFPde yer alan habere göre, Rusyadan tahıl koridoruyla ilgili yeni açıklama geldi. Rusya, tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay uzatılmasını kabul etti.

Bakan Akar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Tahıl girişiminin tarafları BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm tarafların katkısıyla tahıl girişiminin devam edeceğini temenni ediyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz açıklamasında bulunmuştu.
18 MARTTA DOLUYORDURusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan ‘gıda krizi’ riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiyenin çabalarıyla oluşturulan ‘Tahıl Koridoru’nda süre 18 Martta doluyordu. Rusya yeni bir açıklama yaparak bu sürenin 2 ay daha uzatıldığını belirtti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile başkent Kievde düzenlenen ortak basın toplantısında, Karadeniz Tahıl Girişiminin yenilenmesinin kritik öneme sahip olduğunun altını çiziyorum demişti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi, Türkiye ve BMnin desteğiyle Ukrayna ile Rusyanın küresel gıda güvenliğini iyileştirme ihtimalini ortaya koydu ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 20:36 13.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı