• Turkhane Logo

Rusya'dan Kiev'e, zamanlaması manidar füze saldırısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev'i vurdu.

11:54 29 Nisan 2022 Cuma
Rusya'dan Kiev'e, zamanlaması manidar füze saldırısı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev'i vurdu.

DWnin derlediği habere göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterresin Ukrayna ziyareti sırasında Rusya başkent Kievi vurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise atılan füze sayısını beş olarak açıkladı.

Ukraynalı yetkililerin verdiği bilgilere göre füzelerden biri kentin Şevçenko ilçesinde 25 katlı bir binanın alt katlarına isabet etti. Saldırılarda en az 10 kişinin yaralandığı ve bir kişinin bacağını kaybettiği belirtiliyor.

Ortak basın toplantısından 1 saat sonra

Saldırı Guterresin Zelenskiy ile ortak basın toplantısından yaklaşık bir saat sonra gerçekleşti. Saldırıdan hemen önce Guterresin Buça ve Kievin dış mahallelerinde savaşın neden olduğu yıkımı görmek için incelemelerde bulunduğu belirtiliyor. BM Genel Sekreterinin bir sözcüsü Guterres ve ekibinin güvenlik içinde ancak şoke durumda olduğunu söyledi. Guterres Ukraynaya gitmeden önce salı günü de Moskovada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti.
Rus hükümetinin bu saldırıyla Birleşmiş Milletleri aşağılamak istediğini söyleyen Zelenskiy (Saldırılar) uyanıklığı elden bırakmamamız gerektiğini gösterdi. Savaşın bittiğini düşünmemeliyiz diye konuştu.

Rusya geçen ay birliklerini Kievden çekmiş ve Ukraynanın doğusundaki Donbas bölgesine kapsamlı bir harekat başlatmıştı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre Rusyanın Donbastaki saldırıları hız kesmeden sürüyor. Açıklamada Düşman taarruz operasyonunun hızını artırıyor. Rus işgalciler hemen hemen tüm yönleri yoğun ateş altına alıyor denildi.

Dün ayrıca Ukraynanın batısındaki Polonne kentinde, Belarus sınırındaki Çernihivde, başkentin güney batısındaki demiryolu bağlantı noktası olan Fastivde de patlamalar duyuldu. Odessa Belediye Başkanı Rus füzelerinin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mariupol kentinden kaçan Ukraynalı sığınmacılar için önemli bir istasyon olan Zaporijiyada da roket saldırısında biri 11 yaşında bir çocuk olmak üzere üç kişi yaralandı. Çocuğun bacağının patlama sonrası etrafa dağılan cam parçaları nedeniyle derinden kesildiği belirtiliyor.

Rus kentinde patlama
Reutersin haberine göre Perşembe günü Rusyanın Ukrayna sınırındaki Belgorod kentinde de iki büyük patlama duyuldu. Patlamalara neyin neden olduğu, ölen ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor. Ukrayna Rusya içindeki saldırıların sorumluluğunu doğrudan üstlenmedi ancak olanların Rusyanın yaptıklarının bir bedeli olduğunu ifade eden bir açıklama yaptı.

İngiltere Ukraynanın Rusyanın lojistiğini hedef almasının meşru olduğunu açıklamış bu da Rusyanın tepkisini çekmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Maria Zakharova Batıda Kieve açıkça Rusyaya, NATO ülkelerinden alınan silahları kullanarak saldırma çağrısı yapılıyor dedi.

Son güncelleme: 11:54 29.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı