• Turkhane Logo

Rusya’da Medvedev hükumeti istifa etti

Rusya’da Başbakan Dimitri Medvedev dahil tüm kabine üyeleri istifalarını verdi. Oluşturulacak yeni hükumetin yapısına Devlet Başkanı Vladimir Putin karar verecek.

19:09 15 Ocak 2020 Çarşamba
Rusya’da Medvedev hükumeti istifa etti
Rusya’da Başbakan Dimitri Medvedev dahil tüm kabine üyeleri istifalarını verdi. Oluşturulacak yeni hükumetin yapısına Devlet Başkanı Vladimir Putin karar verecek.





Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükumetin istifa ettiğini duyurdu. Medvedev istifa dilekçesini Devlet Başkanı Putin’e sundu.


Medvedev hükumetinin istifa kararı, Putin’in Parlamento’da gerçekleştirdiği yıllık konuşma sırasında açıklandı. Putin ile birlikte kameraların karşısına geçen Medvedev, Putin’in talep ettiği reformların önünü açabilmek için bu kararı aldığını söyledi, kendisine teşekkür eden Putin’in elini sıktı.

Putin, istifa eden Medvedev hükumetine yeni bir hükumet kuruluna kadar görevde kalması talimatını verdi.

Devlet Başkanı Putin, televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında istifa eden Medvedev’in yeni hükumet yapısında Güvenlik Kurulu Başkan Yardımcısı olarak iç ve dış güvenlik konularından sorumlu olacağını belirtti.

Yeni başbakanın kim olacağı ise henüz açıklanmış değil.

PUTİN’İN ANAYASA REFORMLARI

Putin, anayasa değişikliği önerdiği parlamentodaki konuşmasında, devlet başkanlarının görev süresinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti ve anayasanın başkanlara toplam en fazla iki dönem görev hakkı tanıyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.  Putin konuşmasında Başbakan’ın parlamento tarafından belirlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Devlet Başkanlığı görevini bırakarak farklı bir göreve geçeceği konuşulan Putin’in bu açıklaması, kendi iktidar süresini uzatmak için yapılmış bir manevra olarak yorumlandı. Putin, devet başkanlığı görevinde dördüncü döneminde.

Üst üste iki dönem başkanlık yaptıktan sonra dört yıl boyunca Başbakanlık görevine geçen Putin, daha sonra Devlet Başkanlığına geri dönmüştü. Putin, kendisinin başkanlığını yürüttüğü Devlet Konseyi’nin de yetki alanının genişletilmesini gündeme getirdi.

Son güncelleme: 19:09 15.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı