• Turkhane Logo

'Rusya, Ukrayna'daki işgal güçlerinin komuta kademesini değiştirdi'

Bir Batılı yetkili Rusya'nın Ukrayna'daki işgalin komuta kadrosunu değiştirdiğini ve Suriye'de geniş çatışma deneyimine sahip yeni bir generalin göreve getirildiğini söyledi.

15:53 09 Nisan 2022 Cumartesi
'Rusya, Ukrayna'daki işgal güçlerinin komuta kademesini değiştirdi'
Bir Batılı yetkili Rusya'nın Ukrayna'daki işgalin komuta kadrosunu değiştirdiğini ve Suriye'de geniş çatışma deneyimine sahip yeni bir generalin göreve getirildiğini söyledi.

14:48 Rusya YouTubeu parlamento kanalını engellemekle suçladı

Rus yetkililer, YouTubeu Rus Parlamentosunun alt kanadı Dumanın platformdaki kanalını engellemekle suçladı ve misilleme uyarısında bulundu. Duma Başkanı Viyaçeslav Volodin, Washingtonı Rusların haklarını ihlal etmekle suçlarken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakarova YouTube kaderini belirledi dedi.

Volodin de Telegram kanalında ABD bilginin dağıtımında tekel olmak istiyor. Buna izin veremeyiz ifadelerini kullandı. AFP muhabirleri, kanala erişilemediğini doğruladı. Moskovaya göre Duma-TV 145 binden fazla aboneye sahip. Kanalda parlamento tartışmalarının videoları ve milletvekilleriyle röportajlar yayımlanıyor.


14:06 Rusya: Ukraynadaki bir hava üssünde cephanelik vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynanın orta kesimlerindeki Mirhorod Hava Üssündeki bir cephaneliğin vurulduğunu açıkladı. Interfaxın haberine göre Poltava bölgesindeki üsse yapılan saldırıda Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir M-29 savaş uçağı ve bir Mig- 8 helikopterin de imha edildiği kaydedildi. Poltava bölgesi valisi Dimitro Lunin, sosyal medyada iki kişinin yaralandığını ve üste önemli bir hasarın oluştuğunu belirtti.


11:31 Batılı yetkili: Rusya, Ukraynadaki işgal güçlerinin komuta kademesini değiştirdi

General Alexander DvornikovImage caption: General Alexander Dvornikov
Bir Batılı yetkili Rusyanın Ukraynadaki işgalin komuta kadrosunu değiştirdiğini ve Suriyede geniş çatışma deneyimine sahip yeni bir generalin göreve getirildiğini söyledi.

Adının açıklanmaması şartıyla BBC Muhabiri Gordon Coreraya konuşan kaynak, Rusyanın Güney Saha Komutanı General Alexander Dvornikovun işgale komuta etmeye başladığını belirtti. Yetkili Bu komutanın Suriyedeki Rus operasyonlarında çok deneyimi var. Dolayısıyla genel konutanın ve kontrolün iyileşmesini bekliyoruz dedi.

Yetkili ayrıca, yeni atamanın farklı gruplar arasındaki koordinasyonu geliştirmek için yapıldığını ve daha önce Rus savaş gruplarının ayrı ayrı organize ve komuta edildiğini vurguladı.

Son güncelleme: 15:53 09.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı