• Turkhane Logo

Rusya: Türkiye'nin itirazı olacakları engelleyemez

Kremlin artık nezaket cümleleri dahi kurmuyor..

13:30 24 Kasım 2017 Cuma
Rusya: Türkiye'nin itirazı olacakları engelleyemez
Kremlin artık nezaket cümleleri dahi kurmuyor..

Kremlin Sözcüsü, Türkiyenin PYDnin katılımına itiraz etmesine karşın Suriyede barış kongresinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Moskova yönetimi, Suriye ile ilgili düzenleyeceği barış kongresine Kürt grupların katılmasına Türkiyenin itiraz etmesinin, altı buçuk yıldır iç savaşın devam ettiği ülkede siyasi süreci sağlayacak kongrenin toplanmasına engel olmayacağını söyledi.

Soçide Türkiye, Rusya ve İranın katılımıyla düzenlenen mini zirve sonrası bugün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türk ortaklarımızın kendi ulusal güvenliklerine tehdit oluşturan güçler konusunda bazı çekincelerinin olduğunun farkındayız, ancak bu durum bu işlerin hayata geçirilmesine engel oluşturmuyor. Kongreye katılacaklarda mutabık olmak ve listeleri belirlemek için hummalı bir çalışma bizi bekliyor şeklinde konuştu.

Barış kongresinin yakın bir gelecekte toplanacağını kaydeden Peskov, kesin bir tarih belirtmedi.

Çarşamba günü Rusyanın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriyedeki savaşı bitirmek için ülkenin tüm toplumunun bütün kesimlerinin katılabileceği bir toplantının yapılması için mutabık kaldıklarını açıklamıştı.

Ancak Erdoğan, Suriyenin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile ülkemizin milli güvenliğine kasteden terörist unsurların süreçten dışlanması, Türkiye olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Milli güvenliğimize kasteden bir terör örgütü ile aynı çatı altında olmamızı, aynı platformda yer almamızı bizden kimse beklememelidir ifadesini kullanarak Demokratik Birlik Partisi PYDnin katılımına itirazlarını dile getirmişti.

ESAD HALA KIRMIZI ÇİZGİMİZ

İstanbulda basın mensuplarına konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiyenin Suriyedeki siyasi çözümü desteklediğini söylerken, Esadın devlet başkanlığına devam etmesinin ise Türkiye için hâlâ bir kırmızı çizgi olduğunu hatırlattı.

Sözcü, Önümüzdeki süreç Esadın içine dâhil olup olmadığı bir geçiş sürecini gösterecek ve müzakereler ile durum netleşecek ifadesini kullanırken, Esad, geçiş sonrası hâlâ sahnede bulunan bir siyasi aktör olarak kalamaz ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 13:30 24.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı