• Turkhane Logo

Rusya, Stratejik Saldırı Silahları Anlaşmasından çekiliyor mu?

Moskova, Yeni Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’na (START) katılımını askıya aldı.

01:16 22 Şubat 2023 Çarşamba
Rusya, Stratejik Saldırı Silahları Anlaşmasından çekiliyor mu?
Moskova, Yeni Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’na (START) katılımını askıya aldı.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Federal Meclis üyelerine yönelik konuşmasında, Rusya ile ABD arasında yürürlükte kalan son büyük silah kontrol anlaşması olan Yeni START anlaşmasından çekileceğini duyurdu.
Putin, ABD’nin Rus uzmanların ülkedeki kontrollerine izin vermemesi gerekçesiyle ülkesinin bu anlaşmadan çıkmayacağını ancak şimdilik askıya aldığını duyurdu.
Vladimir Putin, Batının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rus stratejik havacılığını vurma girişimlerine karıştığını iddia etti. Rusyanın Stratejik Saldırı Silahları Anlaşması (START) kapsamındaki tekliflerinin ABD tarafından reddedildiğini ve NATOnun Rusyayı stratejik bir yenilgiye uğratmak istediğini söyledi.
Putin, Rusyanın anlaşmadan çekilmediğini, sadece katılımını askıya aldığını kaydetti. Nükleer cephaneliklerin sadece Amerika Birleşik Devletlerinde değil, aynı zamanda Fransada İngilterede de olduğunu tüm bu silahların Rusyaya yönelik geliştirildiğine vurgu yaptı.İlk STARTın tamamen farklı koşullar altında, Rusya ve ABDnin birbirini rakip olarak görmediği bir dönemde sonuçlandığını vurgulayan Putin, şimdi ABDnin Rusyaya ültimatomlar sunduğunu, STARTa geri dönebilmek için Rusyanın NATO ülkelerinin birleşik saldırı cephaneliğinin nasıl dikkate alınacağını anlaması gerektiğini açıkladı.

Son güncelleme: 01:16 22.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı