• Turkhane Logo

Rusya: Prigojin Belarus'a gidecek, hakkındaki suçlamalar düşürülecek

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası

01:19 25 Haziran 2023 Pazar
Rusya: Prigojin Belarus'a gidecek, hakkındaki suçlamalar düşürülecek
Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Wagner lideri Yevgeni Prigojinin Belarusa gideceğini, ona ve savaşçılarına yöneltilen suçlamaların düşürüleceğini açıkladı.

Peskov, önce Rusya devlet medyasında yayımlanan haberi, kamuoyuna yaptığı açıklamayla doğruladı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukoşenkonun girişimiyle varılan anlaşmanın detaylarını duyuran Peskov, Lukoşenkonun Prigojini yaklaşık 20 yıldır tanıdığını ve liderleri Vladimir Putinin onayıyla arabuluculuk yapmak istediğini söyledi.

Rusyada bugün yaşananları trajik olarak nitelendiren Peskov, Anlaşmayla ilgili olarak size şu anda söyleyebileceğim başka koşul yok dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov şunları ifade etti: Wagnerin paralı savaşçılarının üslerine dönmesi için anlaşmaya varıldı. Bu savaşçılardan bazıları, istemeleri halinde, Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak. Bu, yürüyüşe katılmayanları ilgilendiriyor. Geri kalan savaşçılar da, cephedeki liyakatleri göz önünde bulundurularak yargılanmayacak. Onların cephedeki kahramanlıklarına her zaman saygı duyduk. Bu saygıyı her zaman muhafaza edeceğiz.

Wagner lideri Prigojin, isyanlarla ilgili olarak, Bu bir darbe girişimi değil, Adalet Yürüyüşü demişti.

Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimovun kendisine teslim edilmesini talep etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise daha önce silahlı isyana katılan herkesi cezalandırma sözü vermişti.

Peskov ise Anlaşmayla, çok daha büyük bir hedef olan, çatışmanın ve kan dökülmesinin önlenmesi sağlandı dedi.

Son güncelleme: 01:19 25.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı