• Turkhane Logo

Rusya ordusunu çok büyüttü

İki yıllık savaş döneminde Rusya, hem ordusunu %15 büyüttü hem de teknik olarak güçlendirdi. Bu tespit NATO tarafından geldi.

18:08 15 Nisan 2024 Pazartesi
Rusya ordusunu çok büyüttü
İki yıllık savaş döneminde Rusya, hem ordusunu %15 büyüttü hem de teknik olarak güçlendirdi. Bu tespit NATO tarafından geldi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
NATO’dan Ukrayna’daki çatışmaların devam ettiği bir ortamda, Rusyanın askeri gücünün hızla arttığına dair çarpıcı bir uyarı geldi.
NATOnun Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Christopher Cavoli, Rusyanın ordusunun Ukraynadaki çatışmalar sırasında %15 büyüdüğünü ve bu artışın Batı için ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.
Cavoli, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinde yaptığı açıklamada, Rusyanın askeri gücünün hızla arttığını ve Ukrayna’ya düzenlediği saldırılardan bu yana ordunun %15 daha büyük hale geldiğini ifade etti. Özellikle, geçen yıl ön cephedeki kuvvet sayısının 360 binden 470 bine çıktığını belirten Cavoli, bu artışın Rusyanın zorunlu askerlik yaşını 27den 30a çıkararak ve sözleşmeli asker toplayarak gerçekleştiğini vurguladı.
Ekonomiyi savaş temeline dönüştü
Rusyanın ordusundaki bu büyümenin yanı sıra Cavoli, Rusyanın son bir yılda hatalardan hızla ders çıkardığını ve taktiksel olarak adapte olduğuna dikkat çekti. Rusyanın ekonomiyi savaş temeline dönüştürdüğüne ve yaptırımlardan kaçmayı başardığına dikkat çeken Cavoli, Rusyanın büyük ölçekli muharebe operasyonlarını desteklemek için yeterli mühimmat ve teçhizata sahip olduğu uyarısında bulundu.
Ayrıca, Ukraynadaki savaşın sonucu ne olursa olsun, Rusya daha büyük olacak, Batıya karşı daha ölümcül ve öfkeli olacağını belirtti. Avrupada endişeler artarken, Finlandiyanın yeni cumhurbaşkanı Alexander Stubb da NATOyu, Avrupalı üyelerin Rusya ile ittifakın olası bir çatışmada daha az konuşup daha fazla hazırlanmasını istedi. Stubb, Tüm Avrupa ülkelerini daha hazırlıklı olmaya çağırıyorum. En kötüsünden kaçınmak için buna hazırlanmalısınız dedi.
Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırı beklentileri ise artıyor. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, Rusyanın mayıs veya haziran ayı sonunda bir saldırı başlatmasını beklediğini açıkladı ancak Ukrayna ordusunun mühimmat ve askeri teçhizat eksikliği nedeniyle büyük bir operasyona hazır olmadığını belirtti.
Tüm bu gelişmeler ışığında, Cavoli, Kongre üyelerine Ukraynaya yardım etmenin acil olduğunu vurgulayarak, Eğer desteklemeye devam etmezsek Ukraynada top mermileri ve hava savunma sistemlerinin hızla tükenmeye başlayacağını belirtti.

Son güncelleme: 18:08 15.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı