• Turkhane Logo

Rusya, nükleer silahların test edilmesi anlaşmasından çıkıyor

Duma’da görüşülen bir tasarı ile Rusya, nükleer silahların test edilmesi anlaşmasından çıkmak istiyor.

13:49 07 Ekim 2023 Cumartesi
Rusya, nükleer silahların test edilmesi anlaşmasından çıkıyor
Duma’da görüşülen bir tasarı ile Rusya, nükleer silahların test edilmesi anlaşmasından çıkmak istiyor.

TURKHANE.COM- MOSKOVA
ABD ile Rusya arasında imzalanan her türlü nükleer patlamayı yasaklayan CTBT anlaşmasından Moskova çıkmayı planlıyor.
Rusya Devlet Duma’sı Alt Meclisi Konseyi 9 Ekimde, 30 Mayıs 2000de onaylanan nükleer testlerin kapsamlı bir şekilde yasaklanmasına ilişkin anlaşmanın onaylanmasının geri çekilmesini tartışacak.
Rusya bu kararı ABD’nin aldığı anlaşmayı onaylamama kararına yanıt olarak alacağı belirtiliyor. Parlamentonun alt meclisi sözcüsü Vyacheslav Volodin, Devlet Duma Konseyinin bir sonraki toplantısında Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşmasının (CTBT) onayının geri çekilmesini görüşeceğini söyledi.
Duma sözcüsü Dünyanın durumu değişti. Günümüzün zorlukları yeni çözümler gerektiriyor. Devlet Duma Konseyinin bir sonraki toplantısında Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşmasının onaylanmasının iptal edilmesi konusunu kesinlikle tartışacağız. Bu devletimizin ulusal çıkarlarına uygundur. Ve bu, henüz anlaşmayı onaylamamış olan ABDye eşit bir tepki olacak.” Ifadelerini kullandı.
5 Ekimde Valday Kulübü toplantısında Başkan Vladimir Putin, Rusyanın ABDden farklı olarak nükleer silah testi yasağını imzaladığını ve onayladığını vurgulayarak ABD’nin hala bu anlaşmayı onaylamadığını, bu yüzden teorik olarak bu onayın iptal edilebileceğini” söylemişti.

Son güncelleme: 13:49 07.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı