• Turkhane Logo

Rusya: NATO Ukrayna'ya giderse çatışma kaçınılmaz

NATO üyelerinin Ukrayna'da savaşmak üzere birliklerini göndermelerinin yaratacağı riskler konusundaki bir soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Peskov,

10:23 28 Şubat 2024 Çarşamba
Rusya: NATO Ukrayna'ya giderse çatışma kaçınılmaz
NATO üyelerinin Ukrayna'da savaşmak üzere birliklerini göndermelerinin yaratacağı riskler konusundaki bir soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Peskov,

Rusyada Kremlin yönetimi, NATO üyelerinin Ukraynada savaşmak üzere asker göndermesi halinde Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğindeki NATO askeri ittifakı arasında çatışmanın kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Ukraynaya destek konferansının kapanışında yaptığı konuşmada, NATO üyesi Avrupa ülkelerinin Ukraynaya asker göndermesinin ihtimaller arasında olduğunu ancak henüz bir fikir birliğine ulaşılmadığını belirtmişti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Macronun açıklamaları hakkındaki bir soruya verdiği yanıtta, NATO ülkelerinden Ukraynaya birlik gönderilmesi olasılığının tartışılıyor olması çok önemli yeni bir unsurdur ifadelerini kullandı.

NATO üyelerinin Ukraynada savaşmak üzere birliklerini göndermelerinin yaratacağı riskler konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Peskov, Bu durumda olasılıktan değil (doğrudan bir çatışmanın) kaçınılmazlığından bahsetmemiz gerekir. dedi.

Rusya ve NATOnun en büyük gücü ABD dünyanın en büyük nükleer cephaneliklerine sahip. ABD Başkan Joe Biden, Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın Üçüncü Dünya Savaşını tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Fakat bir Beyaz Saray yetkilisi Reuterse yaptığı açıklamada, ABDnin Ukraynada savaşmak üzere asker gönderme planının olmadığını, NATO birliklerinin de Ukraynada savaşmak üzere gönderilmeyeceğini söyledi.

ABD ve Almanya asker göndermeyecek
Almanya Başbakanı Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Macronun savaşı Rusyanın kazanmaması için Ukraynaya asker gönderilebileceği önerisine karşı çıkarak Ukraynaya, Avrupa ve NATO ülkeleri tarafından askeri birliklerin gönderilmeyeceğini söyledi.

Son güncelleme: 10:23 28.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı