• Turkhane Logo

Rusya Kiev'i bombaladı, dört kişi hayatını kaybetti

Kiev'e sabaha karşı düzenlenen bombardıman, alışveriş bölgesini ve sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgeyi hedef aldı. Başkent'teki acil durum ekipleri, en az dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

11:07 21 Mart 2022 Pazartesi
Rusya Kiev'i bombaladı, dört kişi hayatını kaybetti
Kiev'e sabaha karşı düzenlenen bombardıman, alışveriş bölgesini ve sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgeyi hedef aldı. Başkent'teki acil durum ekipleri, en az dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

8:25 Çinin ABD Büyükelçisi: Pekin Rusyaya silah göndermeyecek

Çinin ABDdeki Büyükelçisi Qin Gang, ülkesinin Rusyanın Ukraynadaki savaşını desteklemek için Rusyaya silah veya mühimmat göndermeyeceğini; krizi sona erdirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Cuma günü ABD Başkanı Joe Biden, Çinli mevkidaşı Şi Cinpingi Pekin Moskovaya materyal desteği sağlarsa bunun sonuçları olur ifadeleriyle uyarmıştı. Büyükelçinin açıklaması, Bidenın bu sözlerinin ardından geliyor.

Savaşın başından bu yana Rusya ve Çin arasındaki yakınlaşma, Batılı ülkeler tarafından askeri destek verilebileceğine dair yorumların yapılmasına yol açıyor. Çin, geçen hafta Moskovaya silah veya askeri mühmmat taşıdığına dair iddiaları reddetmişti. Çin, bir yandan da Rusyanın operasyonlarını açık bir dille eleştirmekten ya da kınamaktan kaçınıyor.


7:09 ABD Başkanı Biden, NATO zirvesi sonrası Varşovaya gidecek

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Martta NATO, AB ve G7 liderleriyle bir araya geleceği Brüksel ziyareti sonrası 25 Martta Polonyanın baikenti Varşovaya gidecek. Beyaz Saraydan yapılan açıklamaya göre Varşovada Andrzej Duda ile insani krizi ve Ukraynadaki savaşı görüşecek olan Biden, Avrupa seyahati öncesi pazartesi günü de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ortak bir görüşme gerçekleştirecek.

Bidenın Avrupa yolculuğu çarşamba günü başlıyor. 24 Martta Brükselde yapılacak NATO zirvesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.


6:18 Kieve düzenlenen bombardımanda dört kişi hayatını kaybetti

Kieve sabaha karşı düzenlenen bombardıman, alışveriş bölgesini ve sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgeyi hedef aldı. Başkentteki acil durum ekipleri, en az dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şehrin valisi Vitali Klitschko, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, saldırının olduğu bölgede yaşanan patlama sonucu çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Görgü tanıkları, birkaç patlama sesi duyduğunu söylüyor. Klitschko da şehrin Podilskyi bölgesinde birden fazla patlama olduğunu birden fazla binanın hasar aldığını açıkladı.


6:11 Rusya işgal altındaki Mariupolden insani geçiş koridoru açılmasını önerdi

Rusya Savunma Bakanlığı, pazartesi sabahı Mariupolden doğu ve batı yönlerine iki insani koridor açılmasını teklif etti. General Mikhail Mizintsev imzalı açıklamada, Moskova saatiyle 10.00da insani koridor açılabileceği; öncelikle Ukrayna ordusu askerlerinin ve yabancı paralı askerlerin şehirden çıkabileceği belirtildi.

12.00den itibaren de yolların mayınlardan arındırılabileceği ve gıda, ilaç ve diğer insani ihtiyaçları taşıyacak konvoyların şehre girebileceği açıklamada yer aldı. Öneriye Kievin yerel saatle 5e kadar yanıt vermesi talep edildi. Daha önce Mariupol dahil birçok şehirden insani kordiro açılması girişimleri, bombardımanın yeniden başlaması üzerine yarıda kalmıştı.


6:01 David Beckham sosyal medya hesaplarını Ukraynalı sağlık çalışanına devretti

Eski futbolcu David Beckam, Instagram ve Facebook hesaplarını Harkovdaki Doğum Merkezinin başındaki Irina isimli sağlık çalışanına devretti. Barış zamanı çocuk anestesizti olan Irina, Beckhamın sosyal medya hesaplarından savaşın başladığı ilk gün tüm hamile kadınları ve bebeklerle yeni doğum yapmış kadınları tahliye ettiklerini, ancak yaşam destek ünitesine bağlı çocukları hastanenin bodrum katında tutmaya devam ettiklerini anlattı.

Bombaların ve füzelerin altında 7/24 çalıştığını anlatan Irinanın hikayesinin ardından UNICEF de, Beckhama Ukraynadaki çocuk ve doğum hastanelerinde çalışanlara ses verdiği için teşekkür etti. Social embed from facebookfacebookBildirReport this social embed, make a complaint


5:53 Çernobil Nükleer Santralinde Rus ordusu kontrolünde ilk görev değişimi yapıldı

Rusya ordusunun işgal ettiği Çernobil Nükleer Santralinde rehin tutulan yaklaşık 200 Ukraynalı çalışandan 64ü, üç haftanın sonunda serbest bırakıldı. Onların yerine yine Ukraynalı olan ve santralde çöalışmaya gönüllü olan 46 çalışan yerleştirildi. Ukrayna Ulusal Muhafızlarından yaklaşık 200 kişi, 24 Şubatta başlayan işgalden bu yana santralden ayrılamamıştı.

Rusyanın santralden ayrılmaları halinde güvenliklerini garanti edemeyeceğini söylediğini savunan çalışanlar, kısıtlıgıda ve ilaçla santralde kaldı; yerde, masalarda ve az sayıdaki uyku tulumunda uyuduklarını söyledi. Elektrik sıkıntısı sebebiyle jeneratöre bağlanan santralde, soğutucuların çalışmaması ve nükleer atığın saklandığı depoların tehlike yaratması endşesi doğmuştu. Uzmanlar, ciddi bir sorun yaşanmasının beklenmediğini açıklamıştı.

Son güncelleme: 11:07 21.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı