• Turkhane Logo

Rusya ısrarcı: "Taleplerimize ilişkin belgelerin imzalanmasıyla operasyonlar sona erecek"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, harekatın güvenlik garantileri ve tarafsızlık statüsüne ilişkin kapsamlı bir anlaşma ile sona ereceğini umduğunu kaydetti.

14:37 20 Mart 2022 Pazar
Rusya ısrarcı:
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, harekatın güvenlik garantileri ve tarafsızlık statüsüne ilişkin kapsamlı bir anlaşma ile sona ereceğini umduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna savaşında gelinen son noktaya dair değerlendirmesinde müzakereleri işaret ederek, Taleplerimize ilişkin belgelerin imzalanmasıyla operasyonlar sona erecek dedi. 

Lavrov, çatışmaların Ukraynanın statüsünün tarafsız olacağına dair kapsamlı bir güvenlik anlaşmasıyla sonlanabileceğini sözlerine ekledi.
Ukrayna yasalarında Rus dili, Rusça eğitim ve Rus medyası ile ilgili  maddelerin düzeltilmesi gerektiğine vurgu yapan Lavrov, neo-nazi eğilimlerini yasaklayan bir yasanın yürürlüğe girmesini talep ettiklerini bildirdi.
ABD, KİEVE BASKI YAPIYORLavrov konuya ilişkin açıklamasında ayrıca, ABDnin Ukraynaya, Rusyanın müzakerelerde öne sürdüğü koşulları kabul etmemesi için baskı yaptığını da öne sürdü.
Lavrova göre savaşan iki taraf arasında diyalog geliştirildi, ancak ABD olumlu bir sonuca varılmaması için Kiev yönetimi üzerinde baskıyı artırabilir.
KİEVİ MUHATAP ALMAK ZORLAŞIYOR...Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskinin Neo-nazileri desteklemediğine ilişkin açıklamalarının sahadaki eylemlerle çeliştiğini de vurgulayan Lavrov, Bu tür eğilimleri destekledikleri için Ukrayna liderliğinin politikalarını ciddiye almak zorlaşıyor dedi.
Deneyimli diplomat ayrıca, Rusyayı harekata zorlayan sürecin, Batının 1990ların başından beri Rusyaya karşı izlediği politikaların bir sonucu olduğunu kaydetti.

Son güncelleme: 14:37 20.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı