• Turkhane Logo

Rusya ile kimse doğrudan savaşmak istemiyor!

Ukrayna'daki NATO askeri uzmanları hakkında Polonya Başbakanı Donald Tusk’dan itiraf gibi açıklamalar geldi.

11:57 10 Mayıs 2024 Cuma
Rusya ile kimse doğrudan savaşmak istemiyor!
Ukrayna'daki NATO askeri uzmanları hakkında Polonya Başbakanı Donald Tusk’dan itiraf gibi açıklamalar geldi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 

Gazetecilerle yaptığı görüşmede, Ukraynada NATO ülkelerinin ordularından gözlemciler ve mühendisler bulunduğunu söylen Donald Tusk, Ukraynada hangi ülkelerin askeri uzmanlarının bulunduğunu ve sayıları hakkında detay vermedi.
Tusk, Herkesin şu soruyu sormasına şaşırmadım: Rusya ile doğrudan savaşa girmek mümkün mü, çok mu riskli? Ancak NATO ne kadar yardım ederse etsin Ukrayna, NATO olmadan baş edemeyecek. Ayrıca orada zaten gözlemciler ve mühendisler var. Nasıl olacağını göreceğiz, ama biliyorsunuz, kimse doğrudan bir savaş istemiyor dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg aynı gün yaptığı açıkamada, ittifakın Ukrayna topraklarına kuvvet konuşlandırmayı planlamadığını, Kievin de bunu talep etmediğini belirtti.
Rusya’dan tepki gecikmedi 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Polonya Başbakanı Donald Tusk’un Ukrayna’daki NATO askerlerinin varlığı hakkındaki sözlerinin Batı’nın Rusya’ya karşı hibrid savaş yürüttüğünün kanıtı olduğunu belirtti. 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Sputnik’e demecinde Polonya Başbakanı Tusk’un Ukrayna’daki NATO askerlerinin varlığı hakkındaki sözlerini yorumladı. Zaharova Tusk’ın açıklamasına ilişkin olarak, “Batı’nın Rusya’ya karşı hibrit savaş yürüttüğünün kanıtıdır” diye konuştu.

Son güncelleme: 11:57 10.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı