• Turkhane Logo

Rusya, ihracatı geçici olarak yasaklanan ürünlerin listesini belirledi

Rusya, teknoloji, telekomünikasyon, sağlık, otomobil ve tarım ekipmanlarının ihracatını 2022 sonuna kadar askıya alacağını açıkladı.

17:17 10 Mart 2022 Perşembe
Rusya, ihracatı geçici olarak yasaklanan ürünlerin listesini belirledi
Rusya, teknoloji, telekomünikasyon, sağlık, otomobil ve tarım ekipmanlarının ihracatını 2022 sonuna kadar askıya alacağını açıkladı.


Rusya, yıl sonuna kadar teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının ihracatını geçici olarak yasakladı.

Ukraynaya saldırılarının ardından batılı ülkeler tarafından ekonomik ambargo uygulanan Rusyadan misilleme adımı geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mal ve hammadde ihracatına ilişkin imzaladığı kararnamenin listesi açıklandı.


LİSTEDE 200DEN FAZLA ÜRÜN VAR

Listeye ihracatı yasaklanan 200den fazla ürün eklendi. İHAnın aktardığına göre, listede, teknoloji ürünleri, telekomünikasyon, tıbbi ekipman, otomobil, tarım makineleri, vagon ve lokomotif, konteyner, türbin, metal ve taş işleme makineleri, monitörler, projektörler, konsollar ve paneller dahil olmak üzere birçok ürün yer alıyor.

Rus basınına göre, ekonomik kısıtlamalar 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak ve Avrasya Ekonomik Birliği, Abhazya ve Güney Osetya kapsam dışında tutulacak.

Rusyada Peugeot, Citroën, Opel, Jeep ve Fiat markalarını üreten ve satan otomobil üreticisi Stellantis, Rusyanın Ukraynaya yönelik işgal operasyonundan önce Batı Avrupaya yerel üretim hafif ticari araç ihraç etmeyi planlıyordu.

LAVROV, YAPTIRIM MESAJI VERMİŞTİ

Türkiyenin arabuluculuğu ile Antalyada düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Rusyaya yönelik yaptırımlara ilişkin de konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yaptırımlar konusunu öyle bir çözeceğiz ki Batılılara asla bağımlı olmayacağız. Öyle tedbirler alacağız ki benzer duruma bir daha düşmeyeceğiz ifadelerini kullanmıştı.

Rusya, yaptırımlarda, İran, Suriye ve Kuzey Koreyi geride bırakarak 10 günde dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi olmuştu.

Son güncelleme: 17:17 10.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı