• Turkhane Logo

Rusya, Estonya büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi

Rusya, Estonya büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi.

15:31 23 Ocak 2023 Pazartesi
Rusya, Estonya büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi
Rusya, Estonya büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tallinnin eylemlerine yanıt olarak, diplomatik temsilcilik seviyesinin maslahatgüzaradüşürüldüğünü duyurdu.
RIA Haber Ajansı, Rusya Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya dayanarak, Rusyanın Moskovadaki Estonya büyükelçisinin 7 Şubata kadar ülkeyi terk etmesini talep ettiğini bildirdi.
Bakanlık, Rusya ve Estonyadaki diplomatik temsilciliğin maslahatgüzarlık seviyesine indirilmesine karar verdi. Dışişleri Bakanlığı, Estonyaya durumun gelişmesinde sorumluluk yükleyerek, bunun Estonyanın Rus büyükelçiliğine baskılara karşı bir misilleme adımı olduğunu söyledi.
Rusya’nın Estonya Büyükelçiliği, Rus vatandaşlığından vazgeçme başvurularını kabul etmeyi durdurdu. Bunun üzerine 11 Ocakta Estonya, insan Hakları” ihlali tepkisi nedeniyle Rusya büyükelçiliğindeki diplomat sayısının 1 Şubattan sekize düşürülmesini talep etti.  Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, Estonyada çalışan Rus diplomatların sayısındaki sınırlamanın iki ülke arasındaki ilişkilerin genel seviyesi ile ilişkili olduğunu söyledi.  Rusya Büyükelçiliğinde sekiz diplomatın yanı sıra geçici olarak görevlendirilen 15 idari, teknik ve hizmet görevlisi görev yapabilecek.Reinsalu, Estonyadaki Rus büyükelçiliğinde şu anda 21 diplomat ve 23 geçici çalışan istihdam edildiğini söyledi.
Estonya, Eylül ayında Ruslara vize vermeyi durdurdu ve herhangi bir diğer shengen ülkesi tarafından turizm, spor, kültür, veya aile ziyareti amacıyla seyahat için verilen vize ile ülkeye girişini yasakladı.

Son güncelleme: 15:31 23.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı