• Turkhane Logo

Rusya duyurdu: Şehri ele geçirdik

Rusya, Ukrayna’nın çekildiğini duyurduğu Avdiyivka şehrini kontrol altına aldığını belirtti.

01:41 18 Şubat 2024 Pazar
Rusya duyurdu: Şehri ele geçirdik
Rusya, Ukrayna’nın çekildiğini duyurduğu Avdiyivka şehrini kontrol altına aldığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrinin Rus ordusunca kontrol altına alındığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayında görüştüğü belirtildi.

Merkez askeri grubuna bağlı birliklerinin Donetsk bölgesindeki diğer yerleşim birimlerinin ele geçirilmesi yönünde saldırılara devam ettiği aktarılan açıklamada, Şoygu, Putine Donetsk Halk Cumhuriyetindeki Avdiyivka kentinin Rus ordusunca ele geçirildiğini bildirdi. Avdiyivka için çatışmalarda son 24 saatte Ukrayna ordusunun kaybı 1500 asker oldu ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Avdiyivkada Ukrayna birlikleri kuşatılmamak için diğer sınırlara çekildi. Bu, insanların kilometrelerce çekildiği ve Rusyanın bir şey ele geçirdiği anlamına gelmiyor demişti.

Ukraynanın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin 30 Eylül 2022de imzaladığı kararnameyle yasa dışı ilhak edilmişti.

Son güncelleme: 01:41 18.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı