• Turkhane Logo

Rusya ABD’nin konsolosluğunu kapatacak

Rusya, ABD'nin St. Petersburg'taki konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

20:19 29 Mart 2018 Perşembe
Rusya ABD’nin konsolosluğunu kapatacak
Rusya, ABD'nin St. Petersburg'taki konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Segey Lavrov, Rusya’daki ABD misyonlarında görev yapmakta olan 60 Amerikalı diplomatın sınırdışı edileceğini ve ABD’nin St. Petersburg Başkonsolosluğu’nun kapatılacağını açıkladı.

Rusya’nın bu kararı, ABD’nin Rusya’nın Seattle Başkonsolosluğu’nu kapatma ve 60 Rus diplomatın sınır dış edilme kararının ardından misilleme olarak geldi.

‘Casus krizi’


Britanya ile Rusya arasında çift taraflı ajanlık yaptıkları belirtilen Sergey Skripal ve kızı Yulia, mart ayının ilk günlerinde bir bankta baygın halde bulunup komaya girmişti. Hayati tehlikeleri süren baba-kızın Rus yapımı ‘Novichok’ adlı bir sinir gazına maruz kaldıkları tespit edilmişti. Moskova’yı sorumlu tutan Britanya hükümeti, 23 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı almış, Rusya aynı şekilde karşılık vermişti.

Britanya zehirleme vakasından Moskova’yı sorumlu tutarken, Avrupa Birliği liderleri de suçlamanın ‘muhtemelen doğru olduğunu’ söylemişti.

20’den fazla ülke 100 civarı Rus diplomatı sınırdışı etme kararı almıştı. 60 diplomatın sınırdışı edildiği ABD’de, Seattle eyaletindeki Rus konsolosluğu da kapatılmıştı. NATO, bünyesindeki yedi Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etmişti.

  ABD VE 14 AB ÜLKESİNDEN RUS DİPLOMATLARI SINIR DIŞI ETME KARARI

Son güncelleme: 20:19 29.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı