• Turkhane Logo

Rusya, ABD'li Senatör Graham hakkında tutuklama kararı çıkardı

Rusya tarafından hakkında çıkarılan tutuklama emrine sosyal medyadan yanıt veren Graham bu benim

08:23 30 Mayıs 2023 Salı
Rusya, ABD'li Senatör Graham hakkında tutuklama kararı çıkardı
Rusya tarafından hakkında çıkarılan tutuklama emrine sosyal medyadan yanıt veren Graham bu benim

Rusya İçişleri Bakanlığı Amerikalı Senatör Lindsey Graham hakkında Ukraynadaki savaşla ilgili sözlerinden dolayı tutuklama kararı çıkardı.

ABD Senatosunda Kuzey Carolinayı temsil eden Graham, Rusyanın tepkisini çeken sözleri cuma günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesi sırasında sarf etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan montajlanmış bir videoda senatörün Ruslar ölüyor dediği ve ABDnin Ukraynaya sağladığı askeri yardımı şimdiye kadar harcadığımız en iyi para olarak tanımladığı görülüyor.

Grahamın konuşmasının farklı kesitlerinde söylediği bu ifadelerin montajlanarak arka arkaya getirilmesi Rusya tarafından tepkiyle karşılandı.

Peskov: Utanç verici
Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak  Bir ülke gibi böyle senatörlere sahip olmaktan daha büyük bir utanç hayal etmek zor ifadelerini kullandı.
Ülkenin en üst düzey cezai soruşturma kurumu olan Soruşturma Komitesi, Graham hakkında cezai soruşturma açmak için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı da bunun üzerine pazartesi günü aranan suç şüphelileri resmi kaydında belirtildiği üzere tutuklama emri çıkardı.

Graham geçen yıl Rusyaya girişi yasaklanan 200 ABD Kongre üyesinden biri.

Graham: Onur madalyam
Cumhuriyetçi Senatör Graham, hakkında çıkarılan tutuklama emri üzerine sosyal medya medyadan yorum yaptı.
Ukraynaya olan bağlılığımın Putin rejiminin öfkesini çektiğini bilmek bana büyük bir mutluluk veriyor. diyen Graham son Rus askeri Ukrayna topraklarından çekilinceye kadar Ukraynanın yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.

Graham Putinin yolsuz ve ahlaksız hükümeti tarafından çıkarılan tutuklama emrini onur madalyam olarak taşıyacağım. diye yazdı.

Putin rejiminin savaş suçlusu olduğunu söylediğim için beni tutuklamak ve yargılamak isteyen Rus dostlarıma bir teklifim var diyen senatör tutuklanması halinde bunu Uluslararası Ceza Mahkemesinin yargı yetkisine götüreceğini belirtti ve Laheyde görüşürüz! ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 08:23 30.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı