• Turkhane Logo

Rus istihbaratına göre ABD 'seçime müdahale' edecek

Rusya'nın SVR yabancı istihbarat servisi, ABD yönetiminin mart ayında düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerine müdahale etme planı yaptığını ileri sürdü.

17:33 11 Mart 2024 Pazartesi
Rus istihbaratına göre ABD 'seçime müdahale' edecek
Rusya'nın SVR yabancı istihbarat servisi, ABD yönetiminin mart ayında düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerine müdahale etme planı yaptığını ileri sürdü.

Rusyanın yabancı istihbarat servisi SVR, ABDyi 15-17 Mart tarihlerinde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine müdahale etmeye çalışmakla suçladı. SVR, ABD yönetiminin çevrimiçi oy kullanma sistemine siber saldırı planladığını da iddia etti.

Reutersın Rusya devlet basınından aktardığına göre, bugün bir açıklama yapan SVR, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin seçime müdahale etme hazırlığında olduğunu ileri sürdü. SVR, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Rusya Federasyonunun Yabancı İstihbarat Servisinin aldığı bilgilere göre, J. Biden yönetimi seçime katılım oranında bir düşüş yaşatmak için Amerikalı sivil toplum kuruluşlarına görev veriyor.
ELEKTRONİK SİSTEME SİBER SALDIRI PLANLIYORLARSöz konusu planlara ABDnin önde gelen bilgi işlem uzmanlarının da katıldığını ileri süren istihbarat örgütü, Uzaktaki elektronik oy kullanma sistemine siber saldırılar düzenlemeyi planlıyorlar; bu, Rus seçmenlerin önemli bir kısmının oylarını saymayı imkansız hale getirecek ifadelerini kullandı. Öte yandan, SVR, iddialarıyla ilgili herhangi bir kanıt sunmadı. Washingtondan da iddialara ilişkin henüz bir yanıt gelmedi. 

Mart ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olan Devlet Başkanı Vladimir Putin de daha önce konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada, yabancı güçlerin seçimlere müdahale girişimlerinin saldırgan bir eylem olarak değerlendirileceğini söylemişti. Kremlinden geçen hafta yapılan açıklamada ise Rusyanın kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık Seçimlerine müdahalede bulunmayacağı belirtilmiş, Rusyanın 2016 ve 2020deki seçimlere müdahale teşebbüsünde bulunduğu iddiaları reddedilmişti. Putin, seçimlere ilişkin açıklamasında, seçimi Donald Trump yerine Joe Bidenın kazanmasını tercih ettiğini söylemişti.

Son güncelleme: 17:33 11.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı