• Turkhane Logo

Rus gazetesinden çarpıcı analiz: İnandı’nın kaçırılması MİT’in imajını yerle bir etti

Real Tribune adlı Rus gazetesi, Kırgızistan’da eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı.

15:59 11 Haziran 2021 Cuma
Rus gazetesinden çarpıcı analiz: İnandı’nın kaçırılması MİT’in imajını yerle bir etti
Real Tribune adlı Rus gazetesi, Kırgızistan’da eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili dikkat çeken bir haber yayınladı.



Gazete, İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldığını, ancak Kırgız vatandaşı olması nedeniyle MİT’in suçu Kırgızistan istihbaratına yüklemeye çalıştığını öne sürdü.

Real Tribune adlı Rus gazetesi, Kırgızistan’da 31 Mayıs’ta kaçırıldığı günden beri kendisinden haber alınamayan Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı’yla ilgili bir haber yayınladı.


Real Tribune’nin haberinde Türk eğitimcinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırıldığını, fakat işler sarpa sarınca MİT’in suçu Kırgız istihbaratına yüklemeye çalıştığını iddia etti.

MİT’in İnandı’yı kaçırmak için Kırgızistan’daki bir yerel mafyayla anlaştığı iddialarına yer veren gazete, fakat İnandı’nın aynı zamanda Kırgızistan vatandaşı olması sebebiyle işlerin karıştığını, ulusal ve uluslararası medyada skandalın duyulmasının ardından MİT’in kendini kurtarmaya çalıştığını belirtti.

MİT YEREL MAFYAYLA İŞBİRLİĞİ YAPTI

Haberde şu ifadeler kullanıldı: “AKP hükümetinin yayın organı olan Sabah gazetesinde Ferhat Ünlü, MİT’in talebiyle Orhan İnandı’nın Kırgız istihbaratı tarafından kaçırıldığını yazdı. Orhan İnandı’yı Türkiye’ye getiremeyeceğini düşünen Hakan Fidan yeni bir hamle ile suçu başkalarına yüklemeye başladı. Ortada bomba etkisi yapan bir olay ile karşı karşıyayız. Kırgız istihbaratı kaçırsa, neden Türk Büyükelçiliğinin bodrumuna götürsün? Yerel mafyayla işbirliği yaptığı ortaya çıkan MİT’in imajı bütün dünyada yerle bir oldu. Orhan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığından çıkmak için dilekçe vermeye zorlandığı bilgisi var. Orhan İnandı’yı Türkiye’ye getiremeyeceğini düşünen Hakan Fidan yeni bir hamle yaptı. Orhan İnandı’yı ‘konuşturmak’ için Türkiye’den kimyasal bir ilaç gönderildiği öğrenildi. Olay çadır tiyatrosuna dönüşmüş durumda.”

Son güncelleme: 15:59 11.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı