• Turkhane Logo

Rus diplomat: ABD saldırırsa İran yalnız olmayacaktır

"Sadece Rusya değil, birçok ülke İran'a karşı sempati besliyor"

12:38 27 Haziran 2019 Perşembe
Rus diplomat: ABD saldırırsa İran yalnız olmayacaktır
"Sadece Rusya değil, birçok ülke İran'a karşı sempati besliyor"




Rusyanın Asya Özel Diplomatı Zamir Kabulov, ABDnin İrana saldırması durumunda Tahranın yalnız olmayacağını ifade etti.  Görev bölgesi İranı da kapsayan özel yetkili diplomat, İran böyle bir savaşa karşı direcektir diye konuştu. 


Rusya- İran politika Forumunda konuşan Zamirov, ABDnin İrana saldırması durumunda ne tür bir hamle yapılacağına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin karar vereceğini bildirdi.

Kommersantın aktardığına göre kıdemli diplomat, Sadece Rusya değil, birçok ülke İrana karşı sempati besliyor ve empati yapıyor dedi ve ekledi; Tanrı korusun ABD vahşice ve sorumsuzca bir hamle yaparsa İran yalnız olmayacaktır.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Moskovanın Washington ve Tahranı medeni bir şekilde diyalog kurmaya ikna etmeye çalışacağını söyledi. 

ABD pazartesi günü İranın dini lideri Ali Hamaneye yaptırım uygulamaya başlayacağını açıklamıştı. İranın geçen hafta ABDye ait bir insansız hava aracını düşürmesi gerilimin iyice tırmanmasına sebep olmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, İranı vurmaktan son anda vazgeçtiklerini bildirmişti.

Son güncelleme: 12:38 27.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı