• Turkhane Logo

Putin'in sağ kolundan Türkiye çıkışı

15:30 14 Ekim 2020 Çarşamba
Putin'in sağ kolundan Türkiye çıkışı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin sağ kolu diye nitelenen Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya hiçbir zaman Türkiyenin stratejk ortağımız olduğunu söylemedi. Türkiye partnerimizdir. dedi.
Lavrov bu sabah katıldığı bir radyo programında Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin niteliğine dair bir soruyu cevapladı.
Komsomolskaya Pravda Radyosunun organize ettiği programda Lavrova, radyonun yayın yönetmeni Vladimir Sungorikin, Russia Today TVnin yayın yönetmeni Margarita Simonyan ve Govorit Moskova Radyosu yöneticisi Roman Babayan sorular yöneltti. 
Lavrova, Dağlık Karabağda Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden savaşı hakkında, Türkiyeye son dönemde birçok yerde rastlıyoruz. Diğer yandan Türkiyenin aynı zamanda stratejik müttefikimiz (soyuznik) olduğunu beyan ediyoruz. Bu nasıl olur? Biz onlarla (Türkiye) neyiz? sorusu yöneltildi.
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE BİZİM ORTAĞIMIZ
Lavrov soruya şöyle cevap verdi: Türkiye bizim ortağımızdır. Rusya hiçbir zaman Türkiyenin stratejk ortağımız olduğunu söylemedi. Türkiye partnerimizdir. Suriyede birlikte çalışıyoruz, Suriye krizini çözmeye gayret ediyoruz. Türkiye bölgedeki çıkarlarını geliştirmeye çalışıyor. Bu bölgede kendi sınırlarının dışında çıkarları olan ülkeler var.
Libyada da Türkiye ile etkileşim içinde olduklarını hatırlatan Lavrov, Libyada da uzlaşma aramak gerektiğinin altını çizdi. 

Son güncelleme: 15:30 14.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı