• Turkhane Logo

Putin'in akıl hocası Dugin'den korkunç tehdit: Kazanamazsak ne Rusya kalır ne de dünya

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken, Rus lider Vladimir Putin'in akıl hocası olarak bilinen Aleksandr Dugin'den gündem yaratacak açıklamalar geldi.

12:35 28 Mart 2022 Pazartesi
Putin'in akıl hocası Dugin'den korkunç tehdit: Kazanamazsak ne Rusya kalır ne de dünya
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken, Rus lider Vladimir Putin'in akıl hocası olarak bilinen Aleksandr Dugin'den gündem yaratacak açıklamalar geldi.


Ukrayna savaşını kazanmak zorunda olduklarını, aksi halde Rusyanın haritadan silinebileceğini söyleyen Dugin, Rus ordusunun gerekirse nükleer silah kullanması gerektiğini de savundu. Dugin, Ukraynadaki saldırılarında başarısız olmaları halinde Dünyayı yok ederiz mesajı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin akıl hocası olarak bilinen Aleksandr Dugin, Ukraynadaki saldırılarında başarısız olmaları halinde Dünyayı yok ederiz mesajı verdi.


SAVAŞI KAZANMALIYIZ AKSİ HALDE RUSYA HARİTADAN SİLİNİR

Al-Jazeera televizyonuna konuşan Dugin, Ukrayna savaşını kazanmak zorunda olduklarını, aksi halde Rusyanın haritadan silinebileceğini söyledi. Dugin, Rus ordusunun gerekirse nükleer silah kullanması gerektiğini de savundu. Duginin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YA VAR OLACAĞIZ YA DA YOK OLACAĞIZ

Bu askeri operasyon bizim için varlık yokluk meselesi. Ya var olacağız ya da yok olacağız. Şu anda her şey sallantıda duruyor. Yenilgi ihtimalini düşünmüyoruz. Çünkü bu olamaz. Olursa Putin, Rusya ve bildiğim kadarıyla dünya da olmayacak. Çünkü biz her şeyi riske attık. Bu yüzden NATO tarafından nükleer bir saldırıya uğrarsak veya savaşa NATO müdahale ederse, nükleer seçeneğe ilişkin Sayın Putinin söylediklerini dinlemek gerekir. Çünkü sahada aynı şekilde cevap verilecektir. Bu operasyonun son nefesimize kadar devam etmesi kararı çoktan alındı ve kazanmaktan başka çaremiz yok.

RUSYA OLMADAN İNSANLIK OLMAZ

Ya biz kazanacağız ya da dünya yok olacak mı diyorsunuz? sorusuna yanıt veren Dugin, şöyle konuştu:

Evet, evet. Bunlar aynen cumhurbaşkanımızın sözleri. Rusya olmadan insanlık olmaz. Bu dünyada yaşamak istiyorsanız büyük ve bağımsız Rusyayı kabul etmelisiniz. Bağımsız ve egemen bir Rusya olmadan insanoğlu varlığının imkansız olduğunu söyleyen başkanımızın sözlerini hatırlatıyorum. Uzlaşma şansı yok mu? sorusu yöneltilen Dugin, Kanaatimce uzlaşmaya varma konusunda treni kaçırdık veya durum bambaşka bir boyut aldı. Bu bizim için varlık-yokluk meselesi. Tarihimizin her aşamasında kazanmayı başardık. Değersiz herkes ölecektir. Ama büyük liderler her zaman büyük devletler ve imparatorluklar kurmuşlardır. Büyük lider Putinle, kaybeden Gorbaçov ve Yeltsini karşılaştırdığımızda, bu kıyasın sonucu çok şeyi belirler. Zayıf ve aptal liderlerimiz olabildiği gibi büyük ve cesur liderlerimiz de olabilir. Cesur insanlar da toplumun küçük insanlarından farklıdır dedi.

İÇİNDE RUSYA YOKSA NEDEN BÖYLE BİR DÜNYAYA İHTİYACIMIZ VAR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, akıl hocası Duginin sözlerini doğrular nitelikte açıklamalarıyla biliniyor. Ukrayna işgalinin başlamasından henüz bir hafta önce Putin, Rusyasız bir dünyanın anlamsızlığından bahsetmiş ve nükleer silah kullanımına ilişkin şu tehditte bulunmuştu:

Karşı saldırıya cevabımız ne olabilir? Bu, nükleer silah kullanma anlamına gelir. Bu da sadece bir durumda uygulanabilir. Füze saldırı uyarı sistemlerimiz sadece füze fırlatıldığını kaydetmiyor. Aksine, Rus topraklarına düşen savaş başlıklarının doğru bir tahminini, uçuş yollarını ve zamanlarını veriyor. Bu, karşı saldırıya verilecek cevap diye isimlendirilir. Yani biri Rusyayı yok etmeye karar vermişse yasal olarak yanıt verme hakkımız olur. Bu da tüm dünya için küresel bir felaket olacaktır. Şunu söyleyeyim: İçinde Rusya yoksa neden böyle bir dünyaya ihtiyacımız var?

Son güncelleme: 12:35 28.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı