• Turkhane Logo

Putin'den Polonya'ya uyarı: 'Savaş alevleri, yoğun bir şekilde körükleniyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya'nın,

17:14 21 Temmuz 2023 Cuma
Putin'den Polonya'ya uyarı: 'Savaş alevleri, yoğun bir şekilde körükleniyor'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya'nın,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi daimi üyeleriyle yaptığı bir toplantıda değerlendirmelerde bulundu.

Vladimir Putin, savaş alevlerinin yoğun bir şekilde körüklendiğini ve Doğu Avrupalı liderlerin hırslarının kullanıldığını savundu.
Putin, Şimdi savaş ateşi yoğun bir şekilde körükleniyor ve bu amaçla uzun zaman önce Rusya nefretini, Rus düşmanlığını ana ihraç malları ve iç politikalarının bir aracı haline getiren Doğu Avrupa ülkelerinin liderlerinin hırsları kullanılıyor. Şimdi Ukrayna trajedisi üzerinden ellerini ısıtmak istiyorlar dedi.
POLONYA, SAVAŞA MÜDAHALE ETMEYE HAZIRLANIYORCumhuriyette yer alan habere göre Polonya yönetiminin tarihi toprakları olduğuna inandıkları yerleri geri almak için Ukraynadaki savaşa müdahale etmeyi planladıklarını öne süren Putin, şunları kaydetti:
Polonyalı liderlere gelince, muhtemelen NATO şemsiyesi altında bir tür koalisyon kurmayı ve Ukraynadaki çatışmaya doğrudan müdahale ederek kendileri için daha büyük bir parça koparmayı ve bugünkü batı Ukraynadaki tarihi toprakları olduğuna inandıkları toprakları geri almayı umuyorlar.
Putin ayrıca, Polonyalıların Belarus topraklarını hayal ettiklerinin iyi bilindiğini söyledi.
VARŞOVA UNUTURSA HATIRLATIRIZRusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkine Polonyanın, Ukrayna ile ilgili planlarını izleme talimatı veren Putin, Polonyanın eski Sovyet lideri Joseph Stalin sayesinde Batıda önemli topraklar kazandığını belirterek, Varşovanın bunu unutması halinde Rusyanın hatırlatacağını kaydetti.
Putin, Böylesine saldırgan bir politikanın Polonya için nasıl sonuçlandığını da hatırlatmak isterim. Polonyanın Batılı müttefikler tarafından Alman savaş makinesi tarafından yenilmek üzere fırlatıldığı ve aslında Sovyetler Birliği sayesinde büyük ölçüde restore edilen bağımsızlığını ve devletliğini kaybettiği 1939daki ulusal trajediyle sona erdi. Ve Sovyetler Birliği sayesinde, Stalinin tutumu sayesinde Polonya Batıda önemli topraklar kazandı, Almanyanın toprakları. Aynen öyle, bugünkü Polonyanın batı toprakları Stalinin Polonyalılara hediyesidir. Varşovadaki dostlarımız bunu unuttular mı? Onlara hatırlatacağız dedi.

Son güncelleme: 17:14 21.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı