• Turkhane Logo

Putin’den ilk açıklama: 'Yanıtımız sert olur'

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bu sabah düzenlenen saldırılar dünyayı ayağa kaldırırken Rusya lideri Putin de çok sert bir açıklama yaptı.

17:57 10 Ekim 2022 Pazartesi
Putin’den ilk açıklama: 'Yanıtımız sert olur'
Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bu sabah düzenlenen saldırılar dünyayı ayağa kaldırırken Rusya lideri Putin de çok sert bir açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah Ukraynanın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ukraynayı Rusyada çeşitli terör eylemleri yapmakla suçladı. Ukraynanın Rusyadaki Kursk Nükleer Güç Santraline üç saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Putin, santralde meydana gelen hasarların ciddi bir sorun yaşanmadan onarıldığını belirtti.
Televizyondan da yayınlanan konuşmasında Putin, Ukraynanın Türk Akım doğal gaz boru hattına yönelik de sabotaj girişiminde bulunduğunu savunarak “Rusyanın, Baltık Denizi altından geçen uluslararası gaz taşıma sistemlerinin patlama nedenlerini araştırması önerisine neden izin verilmediği iyi bilinmektedir. Ama hepimiz kimin bu suçtan nihai faydayı sağladığını biliyoruz” dedi.
‘YANITIMIZ SERT OLUR’Ukraynanın söz konusu saldırılarını yanıtsız bırakmanın artık mümkün olmadığını belirten Putin, “Savunma Bakanlığının önerisi ve Genelkurmay Başkanlığının planı doğrultusunda, bu sabah Ukraynanın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirildi” ifadesini kullandı.
Rusyanın, Ukraynaya yönelik benzer saldırıları devam ettirebileceği uyarısında bulunan Putin, “Eğer topraklarımıza yönelik terör eylemleri devam ederse, Rusyanın yanıtı, Rusyaya yönelik tehditlerle orantılı ve sert olacak. Bundan kimse şüphe duymasın” dedi.

Son güncelleme: 17:57 10.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı