• Turkhane Logo

Putin seferberlik ilan etti, Rusya’dan kaçış başladı; uçak biletleri tükendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘kısmi seferberlik’ ilanı sonrası, ülkeden kaçış başladı.

19:01 21 Eylül 2022 Çarşamba
Putin seferberlik ilan etti, Rusya’dan kaçış başladı; uçak biletleri tükendi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘kısmi seferberlik’ ilanı sonrası, ülkeden kaçış başladı.

Rusya’da tam bir panik havası yaşanıyor. Seferberlik ilanından sadece 1 saat sonra Rusya’dan, Ermenistan ve Türkiye yönüne tüm uçuşlarda biletlerin tükendiği öğrenildi.

Ülkeden ayrılanların neredeyse tamamı orduya katılmak istemeyenler. Rusya’da seferberlik zamanında görevden kaçmanın cezası yeni bir düzenlemeyle 10 yıla çıkarılmıştı. Şartları taşıdığı halde orduya katılmayan Rus vatandaşlarını uzun bir cezaevi süreci bekliyor. Bu nedenle Ruslar ülkeden kaçmaya çalışıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sabah saatlerinde kısmi seferberlik ilanının ardından yedek asker statüsünde olan binlerce kişi askere alınmamak için ülkeden ayrılma telaşına düştü. Rusya’dan Türkiye’ye ve Ermenistan’a yapılan charter uçuşlarındaki tüm biletler tükendi.


UÇAK BİLETLERİNİN FİYATI TAVAN YAPTI

Edinilen bilgilere göre tek yön uçak biletleri 30 bin TL’nin üzerine kadar çıktı. Rusya’nın charter uçuşu yapan Aeroflot, Azimut, S7 ve Rossiya Airlines gibi şirketlerin yanı sıra Rusya’ya sefer düzenleyen Türk Hava Yollarında da bilet kalmadı.

300 BİN YEDEK ASKER ALINACAK

Kısmi seferberlik kapsamında sadece daha önce orduda görev almış olanlar ve ordunun yedek birlikleri göreve çağırılacak. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bu sayıyı 300 bin olarak açıkladı. Göreve çağrılacaklar, hemen cephe hattına gönderilmeyecek. Önce askeri eğitim verilecek, ardından hizmete başlayacaklar. Şoygu, silah altına alınanların yüzde 1’inin cephe hattına gönderileceğini söyledi.

 

Son güncelleme: 19:01 21.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı