• Turkhane Logo

Putin 'Rusya Kahramanı'nı görevden aldı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna'da Rus güçlerini komuta eden üst düzey bir Rus komutanın daha görevden alındığı bildirildi.

12:39 30 Ekim 2022 Pazar
Putin 'Rusya Kahramanı'nı görevden aldı
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna'da Rus güçlerini komuta eden üst düzey bir Rus komutanın daha görevden alındığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından bir yetkili Moscow Timesa yaptığı açıklamada, Rusya Merkez Askeri Bölgesi komutanı General Aleksandr Lapinin görevinden alındığını söyledi.

Aleksandr Lapin, özellikle Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ve Wagner güvenlik şirketinin kurucusu Yevgeny Prigozhin tarafından eleştirilere maruz kaldı.
Kadirov, Ukraynanın ordusunun Liman kentinde kontrol sağlaması ve Donetskin kuzeyinde savunmayı koruması nedeniyle Lapini vasat olarak niteledi.
Kadirov, Lapinin rütbesinin indirilerek er yapılması, ödüllerinin elinden alınması ve utancını kanla temizlemesi için cepheye gönderilmesi çağrısında bulunmuştu.
ALEKSANDR LAPİN58 yaşındaki Lapin, 2017den bu yana Merkez Askeri Bölgeye (CMD) komuta ediyor. Bundan önce Rusyanın Suriyedeki grup karargahının başındaydı. Lapinin bir tanıdığı onu sadece emirleri yerine getiren değil, bunu yapmaktan zevk alan gösterişsiz ve etkili bir adam olarak tanımladı. 
Lapinin bir süre, şu anda Ukraynadaki savaşta Rus ordusunu yöneten Sergey Surovikinin astı olduğu biliniyor.
Rusyanın Ukraynayı işgalinden sonra Lapinin medyada ilk yer aldığı haberlerden biri, Savunma Bakanlığının Zvezda TV kanalında, Çernihiv Bölgesinde cesaret ve kahramanlık gösteren askeri personeli cephede ödüllendirdiğine dair bir haberdi. 
BBC Rusça Servisinin öğrendiğine göre, Lapinin oğlu Denis de ödüllendirilenler arasındaydı. Bu videonun yayınlanmasından birkaç gün sonra Rusya, Kiev ve Çernihiv yönlerindeki askerlerini geri çektiğini duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 Temmuzda Lapine Luhanskın ele geçirilmesindeki katkılarından dolayı Rusya Kahramanı unvanı verdi.

Son güncelleme: 12:39 30.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı