• Turkhane Logo

Putin Minsk'e gitti: Amaç Lukaşenko’nun ikna edilmesi mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve askeri yöneticilerle görüşmek üzere Minsk'e gitti.

18:52 19 Aralık 2022 Pazartesi
Putin Minsk'e gitti: Amaç  Lukaşenko’nun ikna edilmesi mi?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve askeri yöneticilerle görüşmek üzere Minsk'e gitti.

Kremlinden yapılan açıklamaya göre, iki devlet başkanının görüşmesi Birlik Devleti çerçevesinde yeni entegrasyon işbirliği çerçevesinde yapılıyor. 

Belarus Cumhurbaşkanlığı basın servisine göre, görüşmeler çerçevesinde Sayın Putin ve Lukashenko, güvenlik, ekonomik işbirliği, ortaya çıkan zorluklara karşı hareket etme ve Belarus ile Rusya’nın entegrasyonu konularını tartışacaklar. 
Uzmanlar, Moskova’nın bu zirveyi çok önemsediğini ve Putin’in, Belorus Genel Kurmayını Ukrayna konusunda daha aktif olmaya zorlayacağı görüşündeler.
Putin’in heyetinde Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu ve bazı askeri yetkililer bulunuyor. Putin’in yardımcılarından Yuri Ushakov, Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Başbakan Yardımcısı Andrei Overchuk, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Enerji Bakanı Nikolai Shulginov heyette bulunanlar arasında. 
Vladimir Putin, üç yıl arayla Minsk’e ilk kez gelmiş oldu. Bu süre içinde ise Lukaşenko çok kez Moskova’ya ve Soçi’ye gitti.  Geniş formatlı görüşmelerin ardından Rusya ve Belorus devlet başkanları bire bir  formatta devam edecek. Devamında ise Vladimir Putin ve Alexander Lukashenkonun basın toplantısı yapması bekleniyor.
TURKHANE.com - Moskova

Son güncelleme: 18:52 19.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı