• Turkhane Logo

Putin, Hindistan'daki G20 Zirvesine katılmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki ay Yeni Delhi'de yapılacak, ABD Başkanı Biden'ın da katılacağı G20 Zirvesine gitmeyeceğini bildirdi

20:30 29 Ağustos 2023 Salı
Putin, Hindistan'daki G20 Zirvesine katılmayacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki ay Yeni Delhi'de yapılacak, ABD Başkanı Biden'ın da katılacağı G20 Zirvesine gitmeyeceğini bildirdi

Euronewste yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki ay Yeni Delhide yapılacak G20 Zirvesine katılmayacağını söyledi.

Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modiyi arayarak Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovun kendisi adına zirvede hazır bulunacağını kaydetti.

Yeni Delhiden yapılan açıklamada iki liderin karşılıklı endişe uyandıran bölgesel ve küresel konuları ele aldıkları ifade edildi.

Yeni Delhide 9-10 Eylül tarihleri arasında dönem başkanlığını Hindistanın yaptığı zirveye ABD Başkanı Joe Bidenın aralarında bulunduğu çok sayıda dünya lideri katılacak.

Modinin Rusyanın kararını anlayışla karşıladığını belirttiği açıklamada, G20 dönem başkanlığı sırasında Delhinin girişimlerini desteklediği için Putine teşekkür ettiği bildirildi.

Kremlin de iki ülkenin önümüzdeki yıl 1 Ocakta başlayacak olan Rusyanın BRICS başkanlığında yakın işbirliği sözü verdiğini ifade etti.

Açıklamada, Görüşmede, özel ayrıcalıklı stratejik ortaklık ruhu içinde giderek gelişen Rusya-Hindistan ilişkilerinin güncel konularına değinildi denildi.

Dünyanın en zengin 19 ülkesi ve Avrupa Birliğinin bulunduğu G20nin toplantısında Rusyanın Ukraynayı işgalinin de tartışılacağı belirtiliyor.

Kreminden bir yetkili Putinin yoğun programından dolayı zirveye katılmayacağını söylemişti.

Putin, geçen hafta Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklanma riskinden kaçınmak için Güney Afrikada yapılan BRICS zirvesine video bağlantısı ile katıldı.

UCM, Ukraynada savaş suçu işlemekle suçladığı Putin için tutuklama emri çıkarmıştı.

Son güncelleme: 20:30 29.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı