• Turkhane Logo

Putin görüşmesi sonrası gazeteciyi 'azarlayan' Biden: Bir özür borçluyum!

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesini niçin 'yapıcı' diye nitelediğini sorgulayan Beyaz Saray muhabiri Collins'i "Bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun" diye azarladı.

11:49 17 Haziran 2021 Perşembe
Putin görüşmesi sonrası gazeteciyi 'azarlayan' Biden: Bir özür borçluyum!
ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesini niçin 'yapıcı' diye nitelediğini sorgulayan Beyaz Saray muhabiri Collins'i "Bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun" diye azarladı.


ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinle yaptığı görüşmenin ardından kendisini sıkıştıran CNN Internationalın Beyaz Saray muhabiri Kaitlan Collinsi azarladı. Biden, yaptığı açıklamaya rağmen ısrarlı sorularına devam eden Collinse Eğer bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun dedi. ABD Başkanı daha sonra gazeteciden özür diledi.

Biden ile Collins arasındaki diyalog, ABD Başkanının Putinle ilk zirvesinden sonra Cenevrede düzenlediği basın toplantısının sonunda yaşandı. Bidenın kürsüden ayrıldığı sırada Collins sesini duyurmak için bağırarak, Sayın Başkan, Putinin davranışlarını değiştireceğine nasıl bu kadar inanıyorsunuz? diye sordu.  


BU DA NEREDEN ÇIKTI?!

Gazetecilere yeniden yaklaşan Biden, Davranışlarını değiştireceğinden emin değilim! Bu da nereden çıktı, siz sürekli ne yapıyorsunuz? Emin olduğumu ne zaman söyledim? Şunu açıkça anlayalım, dediğim şey, eğer dünyanın geri kalanı tepki gösterir ve bu itibarlarını azaltırsa, bunun davranışlarını değiştireceğiydi ifadelerini kullandı.

Biden hiçbir şeyden emin olmadığını ve gerçekleri söylediğini belirtirken, Collinsden ABD Başkanını kızdıran soru geldi. CNN muhabiri, Fakat geçmiş davranışları düşünüldüğünde; basın toplantısından sonra siber saldırılarda herhangi bir dahli olduğunu inkâr etti, insan hakları ihlallerini önemsiz gösterdi, Aleksey Navalninin ismini anmayı bile reddetti. O zaman bu nasıl yapıcı bir görüşme oluyor? dedi.  

YANLIŞ İŞİ YAPIYORSUN

Biden bu soruya yanıt vermek yerine muhabiri azarlayarak, Eğer bunu anlamıyorsan yanlış işi yapıyorsun dedi.
  “If you don’t understand that,” Biden tells a reporter pushing him to explain how it was a constructive meeting with Putin if he still denies human rights abuses and cyber attacks, “you’re in the wrong business.”
pic.twitter.com/M4QmK7hKYd — Philip Melanchthon Wegmann (@PhilipWegmann) June 16, 2021
BİR ÖZÜR BORÇUYUM

Bu hakaretin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından, Biden başkanlık uçağı Air Force Onea binerken pistten gazetecilere yaptığı açıklamada, Bana son soruyu soran kişiye bir özür borçluyum dedi. Son soruya yanıtında ukalalık yaptığını ima eden Biden, yine de gazetecilerin kendisine hiçbir zaman olumlu sorular sormadıklarını söyledi.

HİÇBİR ZAMAN OLUMLU SORULARI SORMUYORSUNUZ

Biden, Bakın, iyi bir muhabir olmak için olumsuz yaklaşmanız lazım, hayata olumsuz tarafından bakmanız lazım gibi geliyor bana. Hiçbir zaman olumlu sorular sormuyorsunuz diye konuştu. ABD Başkanı, Putinle görüşmelerinde olumlu ilişkiler için bir uzlaşma sağladıklarını belirtti. 

Son güncelleme: 11:49 17.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı